Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ahol a futball és honvédelem összeér

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: Schöff Gergely |  2024. május 6. 17:21

Mi a PzH 2000? Tank, önjáró löveg, rakéta vagy vadászgép? – még négy ehhez hasonló kérdésre kellett helyes választ adni a május 5-ei FTC-DVSC bajnoki mérkőzéssel párhuzamosan megrendezett honvédelmi napon a toborzók kvízjátékán, ahhoz, hogy az ember részt vehessen egy helikopteres utazást ígérő nyereményjátékon.

Azoknak sem kell csüggedni, akik esetleg lemaradtak a lehetőségről, hiszen ahogy azt Sárkány István őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság csepeli toborzóirodájának vezetője is hangsúlyozza, a Ferencváros össze hazai mérkőzésén kint vannak a Groupama Arénában. Mint mondja, minden alkalommal sokan érdeklődnek náluk a katonai szolgálatról, de a Magyar Honvédségben rendszeresített fegyverek bemutatásával is mindig nagy sikert aratnak.

A toborzósátor mellett a Honvédelmi Sportszövetség jóvoltából egy akadálypályán is kipróbálhatták magukat a szurkolók a meccs előtt, illetve félidőben, sportolásra azonban az MH Sportszázad standjánál is lehetőség nyílt. A honvédelmi nap felhozatalát egy Gripen szimulátor, a Bálna Honvédelmi Központ „175 éves a Magyar Honvédség” elnevezésű kiállításának robotkutyája, valamint a Magyar Honvédség harcjárműve közül a Gidrán és a különleges műveleti katonák Polarisa is színesebbé tette.

S mivel a hazai pályán játszó, a klub megalakulásának 125. évfordulóját ünneplő Ferencváros 5-1-es győzelemmel zárta a napot, felmerülhet a kérdés: vajon nem segíti-e elő a rendkívüli fölényt a katonás szurkolás?