Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Háromnapos ünnepi programkavalkád

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Horváth Sztaniszláv és Kertész László archív felvételei |  2023. augusztus 17. 11:51

Háromnapos programkavalkáddal várja az ünneplőket a Magyar Honvédség augusztus 20-a alkalmából, öt fővárosi helyszínen – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

liget_2

Az érdeklődők a budai és pesti rakparton, a Városligetben, a Kós Károly sétányon és a Kapisztrán téren kapcsolódhatnak be a rendezvénysorozatba. Péntektől a Városligetbe látogatók megismerkedhetnek a modern hadsereg mindennapjaival, a katonák életével, a honvédség legújabb haditechnikai eszközeivel és harci járműveivel. Betekinthetnek a különböző alakulatok munkájába, kipróbálhatják a repülőgép-szimulátort és a lézerlövészetet is.

A Kós Károly sétányon a Lynx harcjárművet, a Gidránt, a Polarist, a PZH-2000-et, és a Leopardot lehet megnézni, napközben pedig az altisztek, valamint a Magyar Honvédség Sportszázadának katonái készülnek látványos bemutatókkal. A városligeti Napozóréten pénteken 18 órától a Valmar ad koncertet.

Lynx projekt fotózása KLAC3050

Szombaton a különleges díszelgő csoport előadását lehet megtekinteni, de lesz közelharc-bemutató és fellép a katonazenekar is a Városligetben.

Vasárnap, augusztus 20-án a Kapisztrán téren szintén különböző bemutatókat tartanak a Magyar Honvédség katonái.

Az elmúlt években hatalmas sikernek örvendő katonai légi parádé vasárnap délelőtt nyújt felejthetetlen kikapcsolódást a fővárosban ünneplők számára. Az érdeklődők a Kossuth téri ünnepélyes zászlófelvonás és tisztavatás után a Duna felett, a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon katonai repülőgép- és helikopter-kötelékek díszelgő, valamint egyéni bemutatókat láthatnak.

_HSZ7277-Enhanced-NR
Kapcsolódó cikkek