Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gripenekkel, helikopterekkel és harckocsikkal erősít a Ludovika Fesztivál

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: archív |  2023. május 2. 11:16

Rendkívül látványos programokkal csábít az Orczy-parkba a Ludovika Fesztivál május 11-13. között. Az égen JAS-39 Gripen vadászbombázók, H145M és Mi-24 helikopterek, a parkban pedig a szárazföldi haderőnem legújabb beszerzései mutatkoznak be.

5f51a6bf1e8a3833909640

Soha nem látott honvédségi bemutatóval várja az érdeklődőket a Ludovika Fesztivál, amelynek egyik meghatározó momentuma a száz napos ünnepség, az augusztus 20-i ünnepélyes tisztavatás előtti utolsó lépcsőfok.

A családi nap rendészeti programjain túl statikus és dinamikus honvédségi bemutatók is színesítik a háromnapos fesztivált. A Ludovika Campuson igazi érdekességekkel is találkozhat a közönség, hiszen testközelből megtekinthetik a Leopard 2A4HU típusú harckocsit, a Gidrán többcélú páncélozott járművet, a KF41 Lynx gyalogsági harcjárművet és a PZH-2000 önjáró löveget is.

Egy-egy áthúzás erejére pedig a légierő JAS-39 Gripen vadászgépei, valamint H145M és Mi-24 típusú helikopterei is bemutatkoznak majd a rendezvényen. S, ha mindez nem lenne elég, vegyivédelmi, kutyás és harcászati bemutatók, különleges fegyverek is várják a látogatókat.

Számos katonai szervezet is érdekes programot kínál, mint például az MH Kiber- és Információs Műveleti Központ, amelynek szakemberei a katonai kibertérbe, valamint a kiberhadviselés rejtelmeibe engednek bepillantást.

Május 13-án, szombaton az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Testőrezred Honvéd Díszzászlóaljának Különleges Díszelgő Csoportja szolgáltat különleges programot egy nem mindennapi fegyverforgató show erejére.

A katonai programok mellett azonban több, mint hatvan hazai és külföldi előadó is jelen lesz, a Tószínpadon pedig koncertek várják a kikapcsolódni vágyókat. A szervezők a kicsikről sem feledkeztek meg, számos gyerekprogrammal kedveskednek a legfiatalabbaknak is.

További információ a fesztivál honlapján érhető el.