Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai konvojok indulnak Hódmezővásárhelyről és Szentesről

Szöveg: MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred | Fotó: archív felvétel |  2023. november 5. 12:42

Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred technikai átcsoportosítást hajt végre az Adaptive Hussars 23 többnemzeti országos hadgyakorlatra november 6-án Hódmezővásárhely és Újmajor között, november 6-8. között pedig Szentes és Tiszaroff közötti útvonalon.

konvoj

A haditechnikai eszközök átcsoportosítása miatt megnövekedett katonai járműforgalom várható az alábbi időpontokban és útvonalakon:

  • november 6-án (hétfőn) 08:00 és 13:00 óra között, Hódmezővásárhely-Újmajor útvonalon, a 472-es számú út – 47-es számú főút – M43 – M5 – M0 – M7 autópálya – 63-as – 8-as – 7-es – 8-as – 82-es számú főút és a 83-as számú út érintésével;
  • november 6-8. (hétfő-szerda) 08:00 és 21:00 óra közötti időszakban, Szentes – Tiszaroff útvonalon, a 451-es – 45. számú főút – Kunszentmárton – 44-es – 442. számú főút – Martfű – Baghymajor – Kengyel – Tiszatenyő – 46. számú főút – Törökszentmiklós – E60. számú főút – Fegyvernek – Tiszaroff kompátkelő hely érintésével.

Kérjük, hogy a katonai járművek, konvojok közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásuk módja eltérhet a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Kérünk mindenkit, hogy a járművek közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

A lakosság megértését és türelmét köszönjük!