Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

1000 év katonái

1596456295

1000 ÉV KATONÁI VERSENYFELHÍVÁS

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség „1000 év katonái” címmel kétfordulós honvédelmi témájú szellemi csapatvetélkedőt hirdet. A verseny célja, hogy a középiskolások megismerjék a magyar hadtörténelem győztes eseményeit és ezáltal bemutassuk számukra a megújuló Magyar Honvédséget. Az első szellemi vetélkedőt a magyar hadtudomány megteremtője, a költő, író, katona és államférfi Zrínyi Miklós (1620. május 3.-1664. november 18.) születésének 400. évfordulójának alkalmából rendezzük meg.

AZ ELSŐ FORDULÓ: 2020. szeptember 17. – 2021. február 2.
A MÁSODIK FORDULÓ: 2021. tavasz

RÉSZTVEVŐK:
A vetélkedőre 7 fős csapatok jelentkezhetnek, akik a 2020/2021. tanévben 9-11. évfolyamon tanulnak. A csapatokat több évfolyam diákjai is alkothatják.

A VERSENY MÓDJA:
Az 1. fordulóban 4 online feladatot kell teljesíteni, melyeket meghatározott időpontra kell beküldeni.

Az első feladat a csapatot bemutató videó elkészítése, a második feladat egy hadtörténelmi vagy honvédelmi tematikájú plakát, a harmadik feladat Zrínyi témájú központi feladatsor, az utolsó feladatban pedig két téma közül lehet választani: az iskola környékéhez kötődő bármilyen hadtörténelmi esemény bemutatása, vagy a Honvéd Kadét Program népszerűsítése a csapat által meghatározott módon és formában.

A 2., 3. és 4. feladat pontos leírását a jelentkezést követően kapják meg a csapatok! A pontozást és részletes szabályokat a versenyszabályzat tartalmazza. A 1. forduló legjobb és legeredményesebb csapatai kapnak meghívást a verseny 2. fordulójára, amely Komáromban, a Monostori Erődben lesz megrendezve.

A döntőbe jutott csapatoknak a különböző hadtörténelmi korokkal kapcsolatos interaktív feladatokat kell teljesíteniük

JELENTKEZÉS:
A versenyben való részvétel nevezéshez kötött, nevezési díj nincs! A csapatot a nevezést beküldő felkészítő tanár képviseli. Iskolánként több csapat is nevezhető. Egy felkészítő tanár legfeljebb négy csapatot képviselhet. Egy tanuló csak egy csapatban vehet részt. A nevezés regisztrációhoz és egy csapatbemutató videó készítéséhez kötött. 

A regisztráció a honvedelem.hu/1000-ev-katonai oldalon történik. 

 A nevezési határidő 2020. szeptember 17. A csapatbemutató videó legalább HD felbontású és hossza legfeljebb 1 perc lehet, mely bármilyen technikai megoldással készülhet. A bemutatkozó videó fő értékelési szempontja a kreativitás!

A videó Youtube linkjét a jelentkezés alkalmával kell feltölteni.

DÍJAZÁS:
A verseny összdíjazása 10.000.000 Ft, amely a kisebb ajándékoktól a nem mindennapi élményeket nyújtó honvédelmi programokon át, értékes nyereményekig terjed. Díjazásban részesül a csapat, a felkészítő tanár és az iskola is.

1596456521

LETÖLTHETŐ PLAKÁT

 

Az 1000 év katonái verseny elérkezett a félidejéhez

A döntőbe jutott csapatok névsorát Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára online videóüzenetben ismertette.

tovabbjutók
kiesettek