Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

MAGYAR HONVÉDSÉG ONLINE
MI VAGYUNK A CSAPAT

Gripen Éjszakai Műszak KLAC2997_j_4

Honvédelmi Hírek

Honvedelemhu _indexkep - elism

Miniszteri elismerés György Istvánnak

A Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozatát adományozta Benkő Tibor honvédelmi miniszter dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásáért felelős államtitkára részére október 29-én, csütörtökön Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.

5

A tárca megbecsüli a honvédelmi szférában dolgozó civileket

„A jövőben is számos területen hárul nagy szerep a honvédelmi szférában dolgozó civilekre. Ugyanakkor nem engedhetjük meg, hogy a civilek és a katonák felé támasztott elvárások és a munkafeltételek között túl nagy legyen a rés. Ezt mind anyagilag, mind jogszabályok terén szabályoznunk kell” - mondta dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Balatonakarattyán, a Honvédelmi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz) kongresszusán, október 29-én, csütörtökön.

Honvedelemhu _indexkep - ahaza2

Évtizedek óta a haza szolgálatában

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj ünnepi állománygyűlésén emlékeztek meg a vegyivédelmi szolgálat fennállásának 70. és az alakulat megalakulásának 20. évfordulójáról október 29-én, csütörtökön, Székesfehérváron. Az Alakulat Napja alkalmából megtartott rendezvényen Schmidt Zoltán vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága logisztikai haderőnemi szemlélője adott át emlékplakettet a zászlóalj évtizedes munkájának elismeréseképpen.

György István Kitüntetése KLAC3992

Elismerés az áldozatos munkáért

A nyugállományúak szervezetei, valamint a honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett áldozatos munkája elismeréséül Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozatát adományozta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásáért felelős államtitkára részére.

fertőtlenítés_indexkép1

Fertőtlenítés a Török Flóris Általános Iskolában

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyvédelmi Zászlóalj katonái fertőtlenítettek Soroksáron, a Török Flóris Általános Iskolában október 28-án, szerdán. A katonák munkáját Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, valamint Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közneveléséért felelős államtitkára is megtekintette.

20201028-OVAT (1)

Altisztképzés mesterfokon

Hetek óta zajlik az Acélkocka Altisztképzési Rendszer legmagasabb szintű kurzusa, az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam (ÖVAT) Szentendrén. Korábbi interjúnkban Kriston István főtörzszászlóst, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósát kérdeztük a képzésben rejlő lehetőségekről, ezúttal pedig a tanfolyamnak otthont adó MH Altiszti Akadémiára látogattunk el.

Tartozz közénk!

Irány a sereg!

Válaszd hivatásnak a katonai pályát!

Jelentkezés

Biztos megélhetésre vágysz? Mersz felelősséget vállalni? Nálunk a helyed! Ne késlekedj!

Alkalmasság

Te megfelelnél? Próbáld ki magad! Az alkalmassági vizsga az első megmérettetés, vágj bele!

Kiképzés

Biztos megélhetésre vágysz? Mersz felelősséget vállalni? Nálunk a helyed! Ne késlekedj!

Próbaidő

Mutasd meg az elszántságod! Alapozd meg a karriered, legyél értékes tagja a csapatnak!
Szolgálati formák
Tartalekos_banner_500X390-1
banner_napkepe_10.29.
katonak a hataron - banner
meteorologia_banner
veszelyhelyzet - banner
Covid_19

Magyar Katonák a világban

Világtérkép
 • 20201027-UNIFIL (1)

  A Magyar Honvédség szerepvállalása Libanonban

  Az 1978-ban létrehozott UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon) békefenntartó misszió feladata a béke megőrzése Libanon és Izrael között. Az UNIFIL UNP 2-45 nevű bázisán jelenleg négy magyar katona teljesít szolgálatot az IRISHPOLBATT (ír-lengyel zászlóalj) törzsében; a beosztásokat 2019 novemberében ajánlották fel a Magyar Honvédség részére.

  IMG_0066kicsi

  A forradalomra emlékeztek Szarajevóban

  Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg Bosznia-Hercegovinában, a szarajevói NATO- és EUFOR parancsnokságok egyéni beosztásaiban szolgálatot teljesítő magyar katonák, valamint az MH EUFOR Kontingens tagjai az 1956-os eseményekről.

  NATO futás (8)

  NATO futás Koszovóban is

  Magyar katonák is részt vettek az MH KFOR Kontingens 23. váltásának szervezésében Koszovóban megrendezett NATO futáson. A Novo Seló-i táborban megtartott sporteseményre nevezők egyéni és váltó versenyszámban indulhattak a 10 kilométeres távon.

  Afganisztán_megemlékezés nyito

  A szabadság napjára emlékeztek Afganisztánban

  Nemzeti ünnepünk tiszteletére ünnepi állománygyűléssel emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. és a harmadik magyar köztársaság kikiáltásának 31. évfordulójáról a Mazar-e Sharifban szolgálatot teljesítő kontingensek és egyéni beosztásúak Afganisztánban. A megemlékezést Harangozó Zsolt alezredes, a magyar katonai kontingens rangidős nemzeti képviselője vezette.

  Deseda_Afganisztán_2

  „Deseda” félmaraton Afganisztánban

  Az afganisztáni Mazar-e Sharif Camp Marmal táborban szolgálatot teljesítő magyar katonai kontingensek 13 tagja vett részt az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred parancsnoka által hagyományosan meghirdetett „Deseda Jótékonysági Félmaraton” futáson szeptember 26-án.

  bucsu_maxxpro_jav (1)

  Búcsú a MAXX PRO-tól

  Közel 10 éves együttműködésnek lett vége szeptember 12-én Afganisztánban, mivel az amerikaiak a magyarok részére biztosított MAXX PRO típusú gépjárműveket ütemezve visszavették

  MH KFOR Kontingens 23. váltás gyakorlat (12)

  Felkészültségükről adtak számot Koszovóban

  Összetett gyakorlat keretében teljes műveleti készenlétről adtak számot a magyar katonák alkotta KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj manőverszázadai. A gyakorlat teljesítése minden Koszovóba érkező kontingens számára kötelező. A feladatba más, különleges képességekkel rendelkező alegységeket is bevontak.

  Koszovói kontingensváltás (9)

  Koszovói kontingensváltás

  Ünnepélyes keretek között vette át a napokban a magyar békefenntartó alegység csapatzászlaját Hodoniczki Mátyás alezredes, az MH KFOR Kontingens 23. váltásának parancsnoka Michele Risi vezérőrnagytól, a koszovói nemzetközi békefenntartó erő (KFOR) olasz parancsnokától. Az új kontingens ezzel hivatalosan is megkezdte szolgálatát a műveleti területen.

  Kegyeleti_megemlékezés_Camp_Marmal (1)

  Kegyeleti megemlékezés a Camp Marmal táborban

  Emlékezni gyűltek össze a napokban az Afganisztánban szolgálatot teljesítő katonák, hogy leróják tiszteletüket a tíz évvel ezelőtt elhunyt bajtársuk, Kolozsvári György emléke előtt.

  IMG_3884

  Wizz air félmaraton - Afganisztánban is

  A magyarországi sporteseménnyel egy időben az afganisztáni Mazar-e Sharif-ben, a Camp Marmal táborban szolgálatot teljesítő magyar katonai kontingensek több tagja is teljesítette a „35. Wizz air Budapest Félmaraton” távjait.

  Állami és katonai vezetők

  Magyarország címereHonvédelmi Minisztérium

  Dr. Benkő Tibor

  Dr. Benkő Tibor

  Honvédelmi miniszter
  Németh Szilárd

  Németh Szilárd

  parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes
  Dr. Vidoved Árpád

  Dr. Vidoven Árpád

  közigazgatási államtitkár
  Szabó István

  Szabó István

  Honvédelmi államtitkár

  Magyarország címereMagyar Honvédség Parancsnoksága

  Korom Ferenc

  Korom Ferenc vezérezredes

  a Magyar Honvédség parancsnoka
  Dr. Böröndi Gábor

  Dr. Böröndi Gábor altábornagy

  a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese
  Mihócza Zoltán

  Mihócza Zoltán altábornagy

  A Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke
  Kriston István

  Kriston István főtörzszászlós

  a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa

  Programajánló

  Koncert a hősök és az elesettek emlékére
  november
  04.
  gyaszhangok - nyito
  2020. november10.Seregszemle 2020
  1000 év katonái
  Elesett pillanatok banner