honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Merülésvezetők lesznek

Egyhetes tanfolyamon sajátítják el a merülésvezetői ismereteket az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, valamint az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakképzett búvárcsapatának másodosztályú búvárai a szentesi laktanyában található búvárkiképző bázison.

b1.jpgA merülésvezető az a személy, aki a búvármerülések végrehajtásakor a teljes állományért és minden mozzanatért felelősséggel tartozik, így szerepe különösen fontos. Ő felel mindenért: a feltételek és a biztonságos körülmények megteremtéséért, a merülés okmányainak vezetéséért, valamint a felszerelések rendeltetésszerű használatáért is. Minden búvár - így a mentésért felelős mentőbúvár, a merülő- és a biztosító búvár is – a merülésvezető utasítása szerint köteles cselekedni, mégpedig rendfokozattól függetlenül.

b2.jpgA szentesi felkészítésen - az elméleti oktatást követően - a búvárok személyre szabott feladatokat kapnak, melyeket folyamatos ellenőrzés és értékelés mellett pontosan kell végrehajtaniuk.

Az egyhetes felkészítést követő sikeres záróvizsga feltétele annak, hogy a jelenleg másodosztályú búvárok elsőosztályúvá lépjenek elő, és merülésvezető legyen belőlük.
b3.jpg

 Forrás: Merülés - vezetői engedéllyel (www.facebook.com)
Aktuális videók
2018. május 26. 15:41
Százhetven év helytállás
2018. május 26. 10:21
Történelmi pillanat Csobánkán
2018. május 26. 08:07
A katonai eskü egy életre szól
2018. május 25. 10:30
Békét a világnak!
2018. május 25. 06:43
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat