honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
A szerb védelmi minisztérium államtitkárát fogadta a honvédelmi miniszter

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter hivatalában fogadta Aleksandar Zivkovicot, a szerb védelmi minisztérium államtitkárát. Az Aleksandar Zivkovic által vezetett szerb védelmi minisztériumi küldöttség az Ana Brnabic szerb kormányfő vezette delegáció részeként érkezett hazánkba egy kétnapos magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó keretében.

mb4a9743.jpgA plenáris tárgyaláson dr. Simicskó István honvédelmi miniszter elmondta, hogy Magyarország alapvető érdeke a balkáni térség stabilitása, és Szerbia ebben fontos partner hazánk számára. A régió stabilizációjának egyik meghatározó eszköze a térség országainak euro-atlanti integrációja – tette hozzá a miniszter. Kiemelte továbbá, hogy az illegális migráció kezelésében kiemelt jelentősége van a Szerbiával való együttműködésnek.

mb4a9749.jpgA honvédelmi miniszter a tárgyaláson hangsúlyozta, hogy Magyarország és Szerbia kétoldalú katonai együttműködése kiváló, amelyet folytatni kell. Példaértékűnek nevezte a 2010 óta fennálló együttműködést az ENSZ ciprusi műveletében, ahol kiválóan tudnak együtt dolgozni a magyar és szerb katonák.

mb4a9761.jpgDr. Simicskó István szerb tárgyalópartnerével egyetértésben a kooperáció újabb fontos lépésének nevezte a közös kormányülés alkalmával aláírandó, a védelmi tárcák közötti térképészeti megállapodást.

Osztva a magyar honvédelmi miniszter véleményét az együttműködés jelentőségét illetően, Zivkovic államtitkár külön köszönetét fejezte ki a KFOR-beli magyar szerepvállalásért.

mb4a9773.jpgFotó: Dévényi VeronikaAktuális videók
2018. augusztus 21. 16:09
A földön, a vízen és a levegőben
2018. augusztus 21. 14:41
A békét és a biztonságot szolgálják
2018. augusztus 20. 16:24
Oklevélátadó a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen
2018. augusztus 18. 15:50
A széllel harcoltak
2018. augusztus 18. 11:47
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat