honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Meghosszabbították az együttműködési megállapodást

Meghosszabbították az együttműködési megállapodást az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, valamint a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum között.

1.jpgA megállapodás legfontosabb célja a fiatalok - főként a középiskolás korosztály - honvédelmi nevelése, valamint a haza védelme iránti pozitív attitűd kialakítása. A dokumentumban foglaltak szerint a célkitűzések között szerepel még a Magyar Honvédség társadalmi támogatásának növelése, a katonai pálya népszerűsítése, illetve a Magyar Honvédség  hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos állománnyal történő feltöltésének elősegítése is.

A megállapodás értelmében az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis egyik fontos feladata a katonai alapismeretek mint választható érettségi tantárgy oktatásának támogatása. A szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum hat tagintézményéből háromban tanítják a tantárgyat. Az eltelt 6 évben sok diák ismerkedett meg a honvédelemmel, közülük többen már katonaként szolgálnak a Magyar Honvédség alakulatainál.

2.jpgAz együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásán Hicsó György, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: az oktatási intézmény számára hosszú ideje fontos ez a partnerség, hiszen a Magyar Honvédség képviselőivel együtt olyan értékekre hívhatják fel a fiatalok figyelmét, mint a hazaszeretet, bajtársiasság, felelősség és a tolerancia.

Dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis bázisparancsnoka kiemelte: a katonai hivatás egy életre szól. Olyan szolgálat, amit a katonai eskü és az eskühöz való feltétel nélküli hűség tesz különlegessé.  „Az együttműködési megállapodás egy fontos lehetőség záloga: egy életpályához, egy hivatáshoz való tartozás nagy lehetősége mindenki számára” – tette hozzá a parancsnok.

3.jpgFotó: Juhász Mariann zászlósAktuális videók
2018. augusztus 21. 16:09
A földön, a vízen és a levegőben
2018. augusztus 21. 14:41
A békét és a biztonságot szolgálják
2018. augusztus 20. 16:24
Oklevélátadó a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen
2018. augusztus 18. 15:50
A széllel harcoltak
2018. augusztus 18. 11:47
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat