honvedelem.hu
Attasék a mélyben és a felszínen

Kétnapos programot szervezett a HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék, valamint partnereik számára.

dsc_0075.jpgA számos nemzetet képviselő katonai attasék és partnereik a Kőbánya alatt húzódó 180 ezer négyzetméter alapterületű, több mint 30 kilométer hosszúságú pincerendszerben tettek látogatást. A titokzatos járatok előterében Radványi Gábor, Kőbánya alpolgármestere fogadta a delegáció tagjait, akik szakképzett idegenvezető segítségével ismerhették meg a földalatti komplexum történetét. Mint kiderült: az innen bányászott mészkövek felhasználása mellett a tárnákban bort tároltak, majd később sörpinceként üzemelt a helyiség. Érdekesség, hogy az 1944-es légitámadások idején a Csepel-szigetről a kőbányai pincékbe költöztek le a repülőgépgyártó üzemek is, napjainkban pedig búvárok gyakorlatoznak és filmeket is forgatnak a mélységben.

Az alagútvárosban tett nem mindennapi sétát követően az attasék útja a sörgyárba vezetett. A Sörmúzeumban megismerték a „folyékony kenyér” és a vállalat történetét, a gyárlátogatás során pedig a gyártás teljes folyamatát. A program keretében – többek között - megtekintették a főzőházat, a fermentáló- és a palackfejtő egységet is, majd megkóstolták a hosszadalmas munkafolyamat gyümölcsét.

dsc_0334.jpgA program második napján az attaséknak dr. Büki János nemzetbiztonsági ezredes, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) szolgálatvezetője tartott prezentációt a szervezet tevékenységi köréről. Bemutatójában kitért a bűnelkövetők kiszűrésének módszereire, az adatok feldolgozására és a nemzetbiztonsági elemzések elkészítésére, valamint a terrorizmus megelőzésének új feladataira. Előadásában a tájékoztatási és elemzési szolgálat munkájáról és a hatékony nemzetközi együttműködésről is szót ejtett.

Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Kétnapos budapesti programon a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék
Kétnapos budapesti programon a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék  / 1 Kétnapos budapesti programon a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék  / 2 Kétnapos budapesti programon a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék  / 3 Kétnapos budapesti programon a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék  / 4
Kétnapos budapesti programon a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék  / 5 Kétnapos budapesti programon a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék  / 6 Kétnapos budapesti programon a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék  / 7 Kétnapos budapesti programon a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék  / 8
Galériák
Harcászati és robbantási foglalkozások Tatán - képgaléria
2019. február 22. 06:39
Jótékonysági dalest a Stefánián
2019. február 21. 09:31
Parancsnokváltás az MH Logisztikai Központban
2019. február 20. 15:34
Mentőbúvár-tanfolyam Szentesen
2019. február 21. 08:02
Pitbull 2019
2019. február 20. 14:21
Aktuális videók
2019. február 22. 06:39
Mentési feladatokat gyakoroltak
2019. február 21. 08:02
Felkészültek a vasúti szállításra
2019. február 16. 08:16
„Barátság a sporton keresztül”
2019. február 15. 19:19
Irány Bosznia-Hercegovina!
2019. február 15. 14:30
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat