honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Elméleti és gyakorlati kiképzésen vettek részt a tartalékosok

Győr-Moson-Sopron megyében 54 önkéntes területvédelmi tartalékos és 14 önkéntes műveleti tartalékos vett részt a 7. Kiképző Század kiképzésén, a napokban.

t1.jpgA megyében tavaly áprilisban kezdődött meg az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer kiépítése. A jelentkezők – a háziorvosi és a pszichológiai vizsgálatokat teljesítve – a szerződéskötést követően megkapták az egyenruhájukat és a szükséges felszereléseket.

A most bevonult tartalékosok felkészítésében elméleti és gyakorlati foglalkozások egyaránt szerepeltek. Az önkéntes katonák a munka-, tűz-, baleset-, és környezetvédelmi oktatás mellett elsajátították a katonai tereptant, valamint a műszaki és a területvédelmi ismereteket. A gyakorlati foglalkozásokon pedig megismerték a honvédségben rendszeresített gépkarabély fő részeit, működésének elvét, biztonságos kezelését, valamint gyakorolták a fegyver szét-, és összeszerelését, karbantartását.

Az alaki fogások mellett a kiképzők a katonai testnevelés foglalkozás részeként az önvédelemre épülő közelharc alapjainak oktatására is nagy hangsúlyt fordítottak. Az egészségügyi alapismeretek tárgykörében pedig az elsősegélynyújtást, a sebek fertőtlenítését és kötözését, a sérült, tört végtagok rögzítését gyakorolhatták az önkéntesek. Utóbbi foglalkozás szakszerű végrehajtásában az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred egészségügyi altisztjei nyújtottak segítséget nekik.

t3.jpgA kiképzők a foglalkozásokat úgy állították össze, hogy próbára tegyék az újoncok ügyességét és képességeit. A tartalékosok a felkészítést sikeresen teljesítették. Az elkövetkező időszakban a terveknek megfelelően tovább folytatódik a járási századok feltöltése és a már szerződött tartalékos katonák kiképzése a megyében.
t2.jpg

 Aktuális videók
2018. november 17. 11:46
Vezetési tanfolyam a vízen
2018. november 17. 07:17
Nyílt edzésen vettek részt a katonák
2018. november 16. 17:09
100 éves a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum
2018. november 16. 15:41
Hadtörténeti 100 (1918 - 2018)
2018. november 16. 14:05
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat