honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Elméleti és gyakorlati kiképzésen vettek részt a tartalékosok

Győr-Moson-Sopron megyében 54 önkéntes területvédelmi tartalékos és 14 önkéntes műveleti tartalékos vett részt a 7. Kiképző Század kiképzésén, a napokban.

t1.jpgA megyében tavaly áprilisban kezdődött meg az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer kiépítése. A jelentkezők – a háziorvosi és a pszichológiai vizsgálatokat teljesítve – a szerződéskötést követően megkapták az egyenruhájukat és a szükséges felszereléseket.

A most bevonult tartalékosok felkészítésében elméleti és gyakorlati foglalkozások egyaránt szerepeltek. Az önkéntes katonák a munka-, tűz-, baleset-, és környezetvédelmi oktatás mellett elsajátították a katonai tereptant, valamint a műszaki és a területvédelmi ismereteket. A gyakorlati foglalkozásokon pedig megismerték a honvédségben rendszeresített gépkarabély fő részeit, működésének elvét, biztonságos kezelését, valamint gyakorolták a fegyver szét-, és összeszerelését, karbantartását.

Az alaki fogások mellett a kiképzők a katonai testnevelés foglalkozás részeként az önvédelemre épülő közelharc alapjainak oktatására is nagy hangsúlyt fordítottak. Az egészségügyi alapismeretek tárgykörében pedig az elsősegélynyújtást, a sebek fertőtlenítését és kötözését, a sérült, tört végtagok rögzítését gyakorolhatták az önkéntesek. Utóbbi foglalkozás szakszerű végrehajtásában az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred egészségügyi altisztjei nyújtottak segítséget nekik.

t3.jpgA kiképzők a foglalkozásokat úgy állították össze, hogy próbára tegyék az újoncok ügyességét és képességeit. A tartalékosok a felkészítést sikeresen teljesítették. Az elkövetkező időszakban a terveknek megfelelően tovább folytatódik a járási századok feltöltése és a már szerződött tartalékos katonák kiképzése a megyében.
t2.jpg

 Aktuális videók
2018. augusztus 21. 16:09
A földön, a vízen és a levegőben
2018. augusztus 21. 14:41
A békét és a biztonságot szolgálják
2018. augusztus 20. 16:24
Oklevélátadó a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen
2018. augusztus 18. 15:50
A széllel harcoltak
2018. augusztus 18. 11:47
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat