honvedelem.hu
Teljes a UNIFIL tizenkettedik váltása

Megérkezett a műveleti területre a UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon) állományában szolgáló magyar katonatérképészek tizenkettedik váltásának újabb két tagja.

lib1.jpgA napokban érkezett meg a libanoni műveleti területre Vámos Attila százados és Horváth László zászlós, ezzel teljessé vált a UNIFIL 12. váltása a libanoni Naqoura-ban, a misszió főparancsnokságán. A két átadó törzstiszt, Veszprémi István százados és Nagy Norbert zászlós ebben a hónapban fejezte be misszióját és települt haza.

Vámos Attila százados és Horváth László zászlós újoncok Libanonban, de korábban az ENSZ ciprusi missziójában már teljesítettek külföldi katonai szolgálatot. A magyar váltás másik két tagja, Horváth Zoltán alezredes 2016. október vége, Eke Tamás főhadnagy pedig 2017. október vége óta teljesít szolgálatot Libanonban.

A magyar katonatérképészek 2006 óta dolgoznak a UNIFIL főparancsnoksága törzsében, Naqourában, ahol a Dél-Libanonban zajló békefenntartói műveletekhez nyújtanak geoinformációs támogatást a UNIFIL egységei számára, valamint részt vesznek a Libanon és Izrael között meghúzott úgynevezett Blue Line pontjainak kitűzésében.

lib2.jpgFotó: a szerző felvételei

 magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat