honvedelem.hu
Veszprémbe látogattak a felsővezetői tanfolyam hallgatói

Kétnapos szakmai továbbképzésen jártak a napokban, Veszprémben az MH Légi Vezetési és Irányítási Központnál (MH LVIK) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyamának hallgatói.

v1.jpgA vendégeket - akik dr. Tamási Béla ezredes vezetésével érkeztek Veszprémbe - Szücs József ezredes, az alakulat parancsnoka fogadta.

A parancsnok előadása során a tanfolyam résztvevői tájékoztatást kaptak a katonai szervezet rendeltetéséről, feladatairól, valamint az alakulat képességeiről. A vendégek a jelenleg folyó fejlesztésekről, az ezekhez kapcsolódó hazai és nemzetközi kiképzésről is átfogó képet kaptak.

A részfeladatokról a központ vezető állománya adott tájékoztatást és válaszolt a felmerült kérdésekre is.

A parancsnoki tájékoztatót követően a tanfolyam hallgatói megtekintették a Légierő Hadműveleti Központ (AOC) valamint a Légi Irányító Központ (CRC) szolgálati helyeit.

A nap zárásaként kispályás labdarúgó tornán mérték össze tudásukat a veszprémi közélet, a tanfolyam hallgatói, valamint a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred és a MH LVIK csapatai.

A látogatás második napján Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Légierő Hadműveleti Osztály osztályvezetője tartott előadást a légierő struktúrájáról, feladatrendszeréről, majd az AOC hadműveleti termében a hallgatók tájékoztatást kaptak a NATO Légi művelettervezés és a vezetés irányítás rendszeréről (AC2- Air Command and Control), valamint a NATO Személyi Mentés rendszeréről (Joint Personnel Recovery).

Fotó: a szerző felvételeAktuális videók
2019. augusztus 16. 20:11
A légierő felkészült a budapesti bemutatóra
2019. augusztus 16. 18:20
Ünnepi állománygyűlés augusztus 20. alkalmából
2019. augusztus 15. 15:24
Fél nap alatt két éles riasztás
2019. augusztus 14. 17:28
Két fős csapat
2019. augusztus 06. 17:45
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat