honvedelem.hu
Műszaki kiképzés

Megkezdte felkészülését az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi alegységeire épülő zászlóalj-harccsoport műszaki modulja.

A zászlóalj-harccsoport (ZHCS) műszaki modul szakaszának robbantási kiképzése zajlott több napon keresztül Hódmezővásárhelyen. Az ilyen típusú kiképzés a szakasz felkészítésének egyik fontos eleme az őszi ZHCS CREVAL ellenőrzés előtt.

01.jpg

A Művelettámogató Műszaki Zászlóalj 1. műszaki századának katonái az első nap az elméleti ismereteket sajátították el, majd a nagyszigeti és sándorfalvai gyakorlótéren a robbantást gyakorolták. A gyakorlatvezető Tövis Viktor főhadnagy, az első műszaki század megbízott parancsnoka elmondta: az időzített gyújtózsinór szakszerű vágásának elvégzésétől a szerelt gyutacs, majd szerelt töltet készítésén és robbantásán keresztül a robbanó gyújtózsinóros, a villamos és NONEL gyújtóhálózatok kiépítését gyakorolták a műszaki katonák.

02.jpg

Az utolsó napon - földrobbantási feladatként - csoportonként 1-1 harcjármű-tüzelőállás kirobbantását kapták feladatul. „A kiképzők kiváló felkészültsége és szakmai irányítása mellett minden feladatot hibátlanul, az előírásoknak és szabályzatoknak megfelelően hajtottak végre a katonák” – értékelte a kiképzést Tövis főhadnagy.

03.jpg

Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Műszaki kiképzés Hódmezővásárhelyen
Műszaki kiképzés Hódmezővásárhelyen / 1 Műszaki kiképzés Hódmezővásárhelyen / 2 Műszaki kiképzés Hódmezővásárhelyen / 3 Műszaki kiképzés Hódmezővásárhelyen / 4
Műszaki kiképzés Hódmezővásárhelyen / 5 Műszaki kiképzés Hódmezővásárhelyen / 6 Műszaki kiképzés Hódmezővásárhelyen / 7 Műszaki kiképzés Hódmezővásárhelyen / 8
Aktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat