honvedelem.hu
Évet értékeltek az MH Bakony Harckiképző Központban

Évértékelő és feladatszabó értekezlet tartottak az MH Bakony Harckiképző Központban, Várpalotán a Kossuth-laktanyában.

img_7517.jpgVokla János ezredes, az alakulat parancsnoka értékelte a 2017-es évet, amely az első teljes év volt az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) alárendeltségében. Az új vezetés- irányítás több alaprendeltetésből adódó feladatot is magával hozott, mint például a toborzás, a hadisírgondozás, valamint az emlékhelyek ápolása. Az elmúlt évben a kiképzési rendezvények biztosítása mellett a lőtérfejlesztés előkészítésére helyezte a hangsúlyt a vezetőség, valamint új műveleti központ alakult, amelynek fejlesztése még folyamatban van. A saját katonaállomány kiképzésére akkor is kiemelt figyelmet kell fordítani, ha a központ alapvető feladata a többi alakulattól érkezők felkészítése és kiszolgálása - emelte ki értékelőjében Vokla János ezredes.

A központparancsnok 2018. évi feladatszabásában fő irányként jelölte meg a társadalmi kapcsolatok további ápolását és a honvédelmi nevelésben való aktív részvételt, ami az elmúlt évben is sikeresnek bizonyult. A központ szakemberei a jövőben olyan koncepciót dolgoznak ki a szimulációs képességek kiajánlásával kapcsolatban, hogy azt társfegyveres szervezetek illetve a katasztrófavédelem számára is hatékonyan használható legyen. Vokla János ezredes a katona-központúságot, az állomány megtartását és a toborzás fontosságát hangsúlyozta a jövőre vonatkozóan.

img_7530.jpgAz MH HFKP parancsnokának elvárásait és feladatszabását Szabó László dandártábornok, megbízott parancsnokhelyettes tolmácsolta a harckiképző központ vezetőinek. Megköszönte az állomány tavaly végzett hatékony munkáját, és hasonló színvonalú munkát vár el a jövőben is. Beszédében kiemelte a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejleszgési Program alakulatot érintő fejlesztései.

A rendezvényen részt vett Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Anda György ezredes, a Veszprém megyei Rendőrfőkapitányság rendészeti igazgatója is.

img_7493.jpgFotó: Pintér Lászlómagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat