honvedelem.hu
Nagyköveti látogatás az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon

Iain Lindsay, az Egyesült Királyság Magyarországra akkreditált nagykövete, Székesfehérváron tett látogatása részeként - Vargha Tamással, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárával, miniszterhelyettessel együtt - ellátogatott az MH Összhaderőnemi Parancsnokságára (MH ÖHP) is.

A vendégeket az Alba Regia laktanyában Korom Ferenc vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka fogadta. A találkozó célja - a tábornok januári parancsnoki kinevezését követő udvariassági látogatáson túl - a parancsnokság feladatrendszerének megismerése, valamint a brit-magyar harcászati szintű együttműködés bővítésének lehetősége volt.

01.jpg

Korom Ferenc vezérőrnagy felvázolta a közelmúlt közös tevékenységeit, illetve ismertette az elkövetkezendő években rejlő lehetőségeket. Vargha Tamás pedig a két nemzet közötti összhang fontosságát hangsúlyozta.

02.jpg

Az együttműködés tavaly a légierő haderőnem vonatkozásban a Carpathian Hawk 2017, a szárazföldi haderőnem  tekintetében pedig a Brave Warrior 2017 gyakorlatokon valósult meg. Idén pedig - a tervek szerint - kiegészül a Jackal Cave 2018 elnevezésű különleges műveleti gyakorlaton történő együttműködéssel.

03.jpg

Fotó: Révész Csabamagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat