honvedelem.hu
Évet értékeltek az anyagellátóknál

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartottak az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) állományának március 12-én, hétfőn Budapesten, az alakulat Újszász utcai telephelyén.

arb1.jpgDolányi Sándor alezredes, az alakulat megbízott parancsnoka értékelte a 2017-es évet, majd meghatározta a 2018-as év főbb feladatait. A parancsnok elmondta: egyebek mellett 2017-ben két nemzetközi gyakorlaton vettek részt, illetve azokat biztosították. Mindemellett váltották a nem fegyveres tartós külszolgálatot teljesítőket, valamint beszerezték és rendszerbe állították az új technikai eszközöket. Az alezredes értékelőjében kitért az egyes bázisparancsnokságok elmúlt évi feladataira is. Összességében a megbízott parancsnok a tavalyi esztendőt megfelelőre értékelte, majd ismertette a 2018-as év feladatait, amelyben - mint mondta - továbbra is kiemelkedő szerepet kap a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program.

arb3.jpgAz értekezleten Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka is megköszönte az állomány tavaly végzett kiemelkedő munkáját. Hangsúlyozta: soha nem volt még annyi anyagbevételezés és anyagkiadás, mint ami az elmúlt időszakban történt és történni fog. Hozzátette: „nem szabad elfelejteni, hogy önök úgy hajtották végre feladatukat, hogy közben egy komplett ideiglenes vezetői váltás történt.” A 2018-as feladatokkal kapcsolatban a parancsnok kijelentette: az idei év is hasonlóan összetett és kemény lesz, mint a tavalyi.

A rendezvényen - mások mellett - részt vett Szabó Árpád ezredes, a Honvéd Vezérkar Logisztikai Csoportfőnökség Egészségügyi Támogató Osztály osztályvezetője és Szabó József ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálati Osztály osztályvezetője.

arb2.jpgFotó: a szerző felvételeiAktuális videók
2019. március 21. 12:10
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat