honvedelem.hu
Parancsnoki látogatás az ország déli részén

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, Korom Ferenc vezérőrnagy Hódmezővásárhelyen és Kelebián meglátogatta az alárendelt alakulatokban szolgálatot teljesítő katonákat.

img_0008.jpgAz MH 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecenben megtartott értékelő és feladatszabó értekezlete után néhány nappal az alakulat hódmezővásárhelyi helyőrségét is meglátogatta az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnoka. A dandár parancsnokaként dr. Ruszin Romulusz dandártábornok ismertette a laktanyafelújítással kapcsolatos feladatok jelenlegi állapotát. A parancsnoki tájékoztatón szó esett még az idei NATO CREVAL (Combat Readiness Evalution of Land Headquarters and Units), vagyis a NATO Szövetséges Európai Főparancsnokságának alárendeltségébe tartozó, szövetségi műveletekre felajánlott és kijelölt, szárazföldi alegységek ellenőrzésére készülő 62. Lövészzászlóalj felkészülésének helyzetéről is.

mg_9468vf.jpgA tájékoztatót követően az MH ÖHP parancsnoka az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) harcvezető központján tájékoztatást kapott a határvédelmi feladatokba bevont honvédségi erők elmúlt 24 órában végzett feladatairól, majd megtekintette az MH AIAK törzsébe bevont katonák szolgálati helyét. A déli határszakasznál tett látogatása során Korom Ferenc vezérőrnagy a kelebiai Határvédelmi Bázis bejárásakor tájékozódott a katonák életkörülményeiről, majd megnézte az elhelyezésükre szolgáló négyfős, klimatizált lakókonténereket, a kondicionáló- és szabadidős termeket, illetve a mosó- és szárítógépekkel felszerelt helyiséget is.

Az MH ÖHP parancsnokának az ideiglenes biztonsági határzárnál tett látogatása a Cooperative Effort 2018 gyakorlat tervezett helyszínének megtekintésével zárult.

img_9935.jpgFotó: a szerző és Gyeginszky Andor hadnagymagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat