honvedelem.hu
A változás állandó...

A Magyar Honvédség iraki szerepvállalása részeként az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens ötödik váltása teljesít szolgálatot Erbilben, azonban kevés szó esik azokról a katonákról, akik az Operation Inherent Resolve (OIR) keretében Kuvaitban szolgálnak törzstisztként.

k1.jpgA koalíciós erők főparancsnokságának otthont adó Arifjan táborban az MH Logisztikai Központ állományába tartozó Král Attila ezredes feladatai közé tartozott többek között a magyar nemzeti képviselet ellátása, a főparancsnokság átalakítási folyamataiban a nemzeti érdek érvényesítése, a logisztikai tervezési folyamatok koordinációja, illetve a logisztikai erőkifejtés felügyelete.

Paul E. Funk altábornagy, a koalíciós erők főparancsnoka missziós szolgálati idejének letelte alkalmából megköszönte Král Attila ezredes munkáját, Joint Service Commendation Medalt adott át részére és további sok sikert kívánt további céljai eléréséhez is.

k4.jpgAz OIR koalíciós erők - köztük Magyarország - az iraki és szíriai partner erőkkel együttműködve veszik fel a harcot az Iszlám Állam ellen a regionális stabilitás, az újjáépítés szervezése és az iraki és szír nép visszatérése érdekében.

Fotó: a szerző felvételeiAktuális videók
2019. február 16. 08:16
„Barátság a sporton keresztül”
2019. február 15. 19:19
Irány Bosznia-Hercegovina!
2019. február 15. 14:30
Lőgyakorlaton a tatai géppuskások
2019. február 15. 07:15
Megmérettetésen a vegyivédelmi katonák
2019. február 14. 07:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat