honvedelem.hu
Ciprusra látogatott a kiválósági centrum küldöttsége

Az ENSZ Ciprusi Békefenntartó Missziójánál tett látogatást a napokban a Pécsi Tudományegyetem Béke és Konfliktus a Balkánon és Közép-Európában Kiválósági Centrumának hattagú küldöttsége. A vendégek tájékoztatást kaptak arról a tevékenységről, amit az ENSZ végez több évtizede a szigetországban, valamint megismerhették a magyar kontingens munkáját a műveleti terület 4. szektorában.

01.jpgA látogatás első napján a magyar kontingens helyőrségeiben tájékozódtak a vendégek. Megtekintettek a 91-es járőrbázist, a kontingensparancsnokságot Famagustában, valamint a Szent István tábort Athienouban. A delegáció megismerkedhetett a magyar kontingens szerepével az UNFICYP szervezetében, a magyar szakasz szervezeti felépítésével és feladatrendszerével, valamint a 4. szektor egészségügyi biztosításának működésével.

Másnap Elizabeth Spehar, az ENSZ-főtitkár különleges megbízottja − egyben az UNFICYP misszió vezetője – fogadta a magyar szakembereket, akik ezt követően a ciprusi konfliktus hátteréről, illetve a katonai megfigyelő- és összekötőcsoportok munkájáról kaphattak tájékoztatást.

02.jpg

Fotó: UNFICYP, PTE Béke és Konfliktus a Balkánon és Közép-Európában Kiválósági Centrummagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat