honvedelem.hu
Idén is megrendezték a Bartha András kézilabda-emléktornát

A fiatalon elhunyt Bartha András Zsolt ogy. alezredes emléke előtt tisztelegtek a rendvédelmi szervezetek, az Országgyűlési Őrség által szervezett kézilabda-emléktornán március 28-án, szerdán. A fővárosi SINOSZ Sportcentrumban megtartott rendezvényen a Magyar Honvédség csapata mellett az Országgyűlési Őrség, a Katasztrófavédelem Fővárosi Igazgatósága, valamint a Bicskei Torna Club együttesei vettek részt.

Az idei mérkőzésen a Magyar Honvédséget az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsokság (MH HFKP), valamint az MH Ludovika Zászlóalj hivatásos és hallgatói állományának férfi játékosaiból álló csapat képviselte.

cikk_01.jpg

„Ez a második alkalom, hogy a Magyar Honvédséget is meghívják az emléktornára. Sajnos közös felkészülésre nem volt lehetőségünk, a csapatunk tagjainak viszont nem idegen ez a sportág” - árulta el érdeklődésünkre Detre Zoltán alezredes, aki régen versenyszerűen kézilabdázott.  A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Testnevelési és Sportközpont vezetőhelyettese hozzátette: „mindannyiunk más-más területet képvisel, a sportpályán viszont nem csak társszervezetként, hanem barátként is találkozhatunk.”

A jó hangulatú mérkőzések kemény és sportszerű játékot hoztak, a kispadon pihenők pedig szurkolóként biztatták a pályán lévőket. A volt és jelenleg is aktív kézilabda játékosokból álló csapatok kétszer húszperces mérkőzéseket játszottak.

cikk_02.jpg

A tornáról mindenki kupával és emléklappal távozott, amit a csapatok részére Bartha András özvegye adott át. A kapusbravúroknak és a gyors indításoknak köszönhetően idén az Országgyűlési Őrség csapata kapta a Vándorserleget, amit egy évig őrizhetnek majd.  Az MH HFKP különdíját Havas Zsolt (Bicske TC) vehette át ellenfeleivel szemben tanúsított sportszerű magatartása jutalmául. A torna legjobb kapusa az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság részéről Papp Gábor lett, a gólkirályi címet pedig Varga Zoltán ogy. törzsőrmester szerezte meg.

cikk_03.jpg

Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Bartha András kézilabda-emléktorna
Bartha András kézilabda-emléktorna / 01.jpg Bartha András kézilabda-emléktorna / 02.jpg Bartha András kézilabda-emléktorna / 03.jpg Bartha András kézilabda-emléktorna / 04.jpg
Bartha András kézilabda-emléktorna / 05.jpg Bartha András kézilabda-emléktorna / 06.jpg Bartha András kézilabda-emléktorna / 07.jpg Bartha András kézilabda-emléktorna / 08.jpg
Bartha András kézilabda-emléktorna / 09.jpg Bartha András kézilabda-emléktorna / 10.jpg Bartha András kézilabda-emléktorna / 11.jpg Bartha András kézilabda-emléktorna / 12.jpg
Bartha András kézilabda-emléktorna / 13.jpg Bartha András kézilabda-emléktorna / 14.jpg
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat