honvedelem.hu
Gyakorolták az árvízvédelemmel kapcsolatos feladatokat
Búz Csaba hadnagy

A Tisza Többnemzeti Műszaki Zászlóalj éves felkészítésének részeként rendeztek számítógéppel támogatott törzsgyakorlást március végén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájában.

01.jpgA törzsvezetési gyakorlás lényege az, hogy a feladatokba bevont szakemberek megismerjék és begyakorolják a döntéshozatali módszereket, lehetőségeket, az alegységek irányítását, vezetését. A folyamatos szinten tartás érdekében a közös műszaki zászlóalj minden tagországa - Magyarország, Románia, Ukrajna, Szlovákia - évente legalább egyszer tart egy számítógépes felkészítést is.

02.jpg

Az előző évekhez hasonlóan, idén is alapvetően árvízvédekezéssel kapcsolatos támogatási feladatokat kaptak a résztvevők. A kitalált parancs szerint, a védekezésbe bevont erők műszaki támogatásában vett részt a Tisza Többnemzeti Műszaki Zászlóalj (TMZ). Természetesen az összetett feladatok megoldása közben különböző nehézségekre, incidensekre kellett azonnal és hatékonyan reagálni.

03.jpg

A feladatba bevont hódmezővásárhelyi Művelettámogató Műszaki Zászlóalj parancsnokaként Zsóri Ferenc alezredes elmondta: nagyon hasznosnak tartja a számítógépes gyakorlásokat. A TMZ négy részt vevő nemzetének közös gyakorlatát, a Blonde Avalanche-t idén Ukrajnában rendezik meg.

04.jpg

Fotó: a szerző felvételeiAktuális videók
2019. augusztus 16. 20:11
A légierő felkészült a budapesti bemutatóra
2019. augusztus 16. 18:20
Ünnepi állománygyűlés augusztus 20. alkalmából
2019. augusztus 15. 15:24
Fél nap alatt két éles riasztás
2019. augusztus 14. 17:28
Két fős csapat
2019. augusztus 06. 17:45
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat