honvedelem.hu
Békeműveletekből jeles

Az MH EUFOR Kontingens 22. váltása a műveleti területen is bebizonyította, hogy felkészült a békeműveleti feladatok végrehajtására.

1.jpgÁprilis 5-én reggel a századparancsnok, Szüki Norbert százados parancsot kapott a század bevetésére. A kapott parancsokra gyorsan és hatékonyan reagálva a gyülekezési körlet biztosítását követően a század megkezdte a LOT ház személyzetének menekítését, miután határozott és láthatóan gyakorlott mozdulatokkal visszavonulásra kényszerítette a feldühödött tömeget.

A gyakorlatot a helyszínen a többnemzeti zászlóalj parancsnoka, Markus Schwaiger alezredes vezette, így élőben, első kézből kapott visszacsatolást a magyar katonák kiváló felkészültségéről és határozott feladat-végrehajtási képességeiről. A zászlóalj parancsnoka megelégedettségét fejezte ki a magyar katonák helytállásáért, a professzionális végrehajtásért, és meggyőződéssel hangsúlyozta, hogy az előttük álló feladatok nem jelenthetnek problémát egy ilyen csapat számára. Kitűnően vizsgázott a többnemzeti zászlóalj törzse és a nemzeti támogató elem is, az előbbi a gyakorlat tervezésével és irányításával, az utóbbi a támogatási feladatok maradéktalan végrehajtásával bizonyította felkészültségét.

6.jpgSzpisják József dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke már a gyakorlat felkészítő foglalkozásain meglátogatta a műveleti századot, és a gyakorlások minőségéből tudta, hogy a század képes a rá váró feladatok maradéktalan és precíz végrehajtására. Megdicsérte katonáink helytállását nemcsak a gyakorlótéren, hanem a tábor őrzés-védelmi feladatai során is.

Az intenzív első hónap végére tett pontot a mostani gyakorlat, mely során a valóságot megközelítő komplex szituációkban kellett számot adnia az állománynak műveleti képességeiről.

9.jpgFotó: MH EUFOR KontingensKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Békeműveletekből jeles
Békeműveletekből jeles / 1 Békeműveletekből jeles / 2 Békeműveletekből jeles / 3 Békeműveletekből jeles / 4
Békeműveletekből jeles / 5 Békeműveletekből jeles / 6 Békeműveletekből jeles / 7 Békeműveletekből jeles / 8
Békeműveletekből jeles / 9
Aktuális videók
2019. március 21. 12:10
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat