honvedelem.hu
Szakmai továbbképzést tartottak

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek szakemberei számára rendeztek kommunikációs, protokoll és rendezvényszervező szakmai továbbképzést az elmúlt héten Székesfehérváron és Pákozdon. A rendezvény legfontosabb célja a szakmai ismeretségi háló kialakítása, az egységes gondolkodásra való ráhangolódás és a szakállomány előtt álló feladatok értelmezése, a távlati célok eléréséhez vezető út kijelölése volt.

img_9367a_1.jpgA kétnapos rendezvényt Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH ÖHP törzsfőnöke nyitotta meg, majd dr. Murinkó Attila ezredes, a parancsnoki iroda vezetője beszélt a továbbképzés programjáról, s vázolta fel az elérendő célokat.

A továbbképzés első napjának a Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) adott otthont, ahol a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztály, illetve a HM Zrínyi Nonprofit Kft. munkatársai tartottak előadásokat a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program stratégiai kommunikációs terveiről, valamint a hír-, tudósítás-, és fényképkészítés alapjairól. 

img_9496a_1.jpgA nap második felében a parancsnoki iroda előadói elsősorban a hazai rendezvények és a gyakorlatok szervezési feladataival kapcsolatban osztották meg ismereteiket és vázolták az alakulatokra váró későbbi feladatokat. Ezt követően pedig a doni áttörés utolsó magyar túlélője, vitéz Smohai Ferenc magyar királyi zászlós idézte fel a hallgatóságnak a 75 évvel ezelőtt történt tragikus eseményeket. 

A továbbképzés második napján a protokollal kapcsolatos ismeretek bővítése került előtérbe - a résztvevőkkel az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár szakembere osztotta meg tapasztalait. Dr. Görög István nyugállományú ezredes, a KEMPP ügyvezetője pedig a 170 éves a Magyar Honvédség programsorozatban rejlő lehetőségekre fókuszálva ismertette a park elkövetkezendő időszakának terveit.

img_9540a_1.jpgA képzés résztvevői az elméleti oktatás mellett természetesen gyakorlati feladatokat is kaptak.

Sándor Zsolt dandártábornok, az MH ÖHP megbízott szárazföldi haderőnem főnöke pedig - parancsnoki és nemzetközi diplomáciai tapasztalataira építve - mondta el gondolatait a szakterületekkel kapcsolatban.

Fotó: Révész CsabaKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Szakmai továbbképzés Székesfehérváron és Pákozdon
Szakmai továbbképzés Székesfehérváron és Pákozdon / 1 Szakmai továbbképzés Székesfehérváron és Pákozdon / 2 Szakmai továbbképzés Székesfehérváron és Pákozdon / 3 Szakmai továbbképzés Székesfehérváron és Pákozdon / 4
Szakmai továbbképzés Székesfehérváron és Pákozdon / 5 Szakmai továbbképzés Székesfehérváron és Pákozdon / 6 Szakmai továbbképzés Székesfehérváron és Pákozdon / 7 Szakmai továbbképzés Székesfehérváron és Pákozdon / 8
Szakmai továbbképzés Székesfehérváron és Pákozdon / 9 Szakmai továbbképzés Székesfehérváron és Pákozdon / 10 Szakmai továbbképzés Székesfehérváron és Pákozdon / 11 Szakmai továbbképzés Székesfehérváron és Pákozdon / 12
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat