honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Vácon is az érdeklődés középpontjában volt a Lajta

Eddigi öt állomáshelyéhez viszonyítva a második legnagyobb látogatói létszámot hozta a Lajta Vácon, ahol összesen 2488 látogatót fogadott a monitorhajó április 20-22. között.

lajta_mozgasban_170mh_vac_1_.jpgA 170 éves a Magyar Honvédség programsorozat keretében Vácra érkezett múzeumhajó kiállításait Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nyitotta meg április 19-én, délután. Ezt követően három napig gazdag látványvilággal és érdekes installációval találkoztak a látogatók, akik kíváncsiak voltak a hajóra.

A Hadtörténeti Múzeum munkatársai által tartott tárlatvezetésekkel végigjárva a hajótestet, a látogatók betekinthettek a hajó egykori legénységének életébe, megismerkedhettek annak történelmével, valamint a diákcsoportok múzeumpedagógiai foglalkozással egybekötve is megtekinthették a Hadtörténeti Múzeum Négy év vérben és vasban című kiállítását.

lajta_mozgasban_170mh_vac_2_.jpgMíg munkanapokon szervezett iskolai tanulmányút keretében érkeztek a diákcsoportok a Lajtára, addig hétvégén egyéni látogatók, baráti csoportok, családok sétáltak ki a Duna-partra megtekinteni az európai szinten is egyedülálló mozgó múzeumhajót.

A Lajta április 24-25 között Szentendrén várja az érdeklődőket (Duna Korzó, Szentendre belváros kikötőállomás).

lajta_mozgasban_170mh_vac_3_.jpgAz egyedülálló múzeumhajón a látogatók korabeli fegyverekkel, felszerelésekkel, egyenruhákkal találkozhatnak, megtekinthetnek egy első világháborús kiállítást, valamint a gyerekek részt vehetnek egy, a kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozáson és fegyverbemutatón, melyre iskolai csoportok, osztályok a következő elérhetőségeken regisztrálhatnak:

Telefon: 06/1-325-1618
E-mail: hm.hadtortenetim@gmail.com

A hajó a meghirdetett napokon 9.00 és 17.00 óra között várja a látogatókat!

A programokon való részvétel ingyenes!

lajta_mozgasban_170mh_vac_7_.jpgFotó: Szemenyei Ágnesmagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat