honvedelem.hu
Miniszteri elismerés a német haderő egészségügyi főnökének

A „Szövetségért” érdemjellel ismerte el dr. Michael Tempel orvos altábornagy, a német haderő egészségügyi főnökének munkáját a honvédelmi miniszter. Az elismerést dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök adta át április 26-án.

n3.jpgA magyar-német katona-egészségügyi kapcsolatok folyamatos fejlesztésében betöltött jelentős szerepének elismeréseként adományozta a „Szövetségért” érdemjelet a német haderő egészségügyi főnökének dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, akinek képviseletében dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök adta át az elismerést.

Az ünnepélyes átadáson elhangzott méltatás kiemelte Németország kulcsszerepét a tíz évvel ezelőtt megalakult NATO Egészségügyi Kiválósági Központ budapesti létrehozásában. A katona-egészségügy területén akkor kialakult kitűnő szakmai együttműködés azóta is töretlen: mindezek elérésében és fenntartásában elévülhetetlen szerepet töltött be dr. Michael Tempel tábornok.

n1.jpgAz elismerés átadásakor dr. Benkő Tibor vezérezredes méltatta a kiváló német-magyar katonai kapcsolatokat, kiemelve a Balkánon, Afganisztánban, valamint Monsban, a NATO Stratégiai Műveleti Parancsnokságán végzett közös munkát. Mint mondta: az eddigiek mentén kell folytatni az együttműködést, amelynek továbbra is fontos területe a katona-egészségügy. Dr. Michael Tempel altábornagy a német katona-egészségügy egészének nevében köszönte meg az elismerést, hozzátéve, hogy az eddigi munkájának folytatására is kötelezi őt e kitüntetés.

A Magyar Honvédség nemzetközi, katona-egészségügyi kétoldalú kapcsolatai közül a Németországgal folytatott a legkiterjedtebb és a legnagyobb gyakorlati jelentőségű együttműködés, különösen a missziók egészségügyi biztosítása terén.

n2.jpgDr. Michael Tempel orvos altábornagy dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnökének meghívására négynapos látogatáson tartózkodik hazánkban. A látogatás során megbeszélést folytatott a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnokával és a NATO Katona-Egészségügyi Kiválósági Központ igazgatójával, majd udvariassági látogatáson fogadta őt Szabó István vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettese.

Fotó: Szabó Lajos zászlósAktuális videók
2019. augusztus 16. 20:11
A légierő felkészült a budapesti bemutatóra
2019. augusztus 16. 18:20
Ünnepi állománygyűlés augusztus 20. alkalmából
2019. augusztus 15. 15:24
Fél nap alatt két éles riasztás
2019. augusztus 14. 17:28
Két fős csapat
2019. augusztus 06. 17:45
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat