honvedelem.hu
Német tábornoki látogatás

A német haderő egészségügyi főnöke és delegációja tett szakmai látogatást a Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) hódmezővásárhelyi bázislaktanyájában, a kisszállási táborellátó ponton, valamint a kelebiai határvédelmi bázison április 25-én.

3.jpgDr. Michael Tempel orvos altábornagyot a hódmezővásárhelyi laktanyában Benda László ezredes, az MH AIAK parancsnoka fogadta. Az altábornagy parancsnoki előadások keretében szakmai tájékoztatást kapott a Közös Akarat feladatról, valamint a logisztikai és egészségügyi biztosítás rendszeréről, illetve elemeiről.

Ezt követően az altábornagy és a delegáció tagjai Kisszálláson megtekintették a táborellátó pontot (TEP), majd a vizit a kelebiai határvédelmi bázis (HVB) bemutatásával zárult, ahol a vendégek megismerték a bázis felépítését, létesítményeit, az egészségügyi csoport és ellátópont feladatait, valamint eszközeit.

5.jpgA látogatás végén az altábornagy elmondta: sikerült átfogó képet szereznie az MH AIAK feladatrendszeréről, tájékozódnia a logisztikai és egészségügyi biztosítási folyamatok szakszerűségéről. Méltatta továbbá az állomány szakmai felkészültségét és hivatástudatát.

A látogatáson többek között részt vett Wolfgang Illner alezredes, Németország Budapestre akkreditált véderőattaséja, dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke, valamint dr. Janka Norbert orvos ezredes, az MH ÖHP egészségügyi főnöke.

Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Német tábornoki látogatás
Német tábornoki látogatás / 1 Német tábornoki látogatás / 2 Német tábornoki látogatás / 3 Német tábornoki látogatás / 4
Német tábornoki látogatás / 5 Német tábornoki látogatás / 6 Német tábornoki látogatás / 7 Német tábornoki látogatás / 8
Német tábornoki látogatás / 9 Német tábornoki látogatás / 10
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat