honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Kispad helyett hadihajón ültek a jéghokis gyerekek

A hosszú hétvége zárásaként, május elsején, a Dunaújvárosi Acélbikák Jégkorong Egyesület játékosai látogattak el a Lajta Monitor Múzeumhajóra.

A majális alkalmával benépesülő Duna-part sok színes programot kínált a városlakóknak, melynek része volt a múzeumhajó is. A dunaújvárosi kikötőben Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója, az önkormányzat részéről Gombos István alpolgármester és dr. Ravasz István alezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum főtisztje köszöntötte a múzeumhajót és legénységét, valamint a megjelenteket.

01.jpg

A nap folyamán 1800-an tekintették meg a hajót - köztük a Dunaújvárosi Acélbikák Jégkorong Egyesület utánpótlás-játékosokból álló csapata. A közel negyven, hokimezbe öltözött gyereket majd ugyanannyi szülő és az edzői stáb is elkísérte. „Köszönjük a lehetőséget, nagyon jól érezte magát mindenki. Örülök, hogy a csapat részéről ekkora érdeklődés övezte a látogatást, mert így egy vidám közösségépítő program kerekedett belőle, amit minden gyerek egyformán élvezett. Szerintem fontos, hogy a gyerekek érdeklődési körét szélesítsük, ezért külön öröm, hogy ez a múzeumlátogatás került a programunkba csapatépítésként” - mondta Palkó Dorka utánpótlásedző.

02.jpg

A hét további napjaiban óvodás- és iskolai csoportok, valamint a Családok Átmeneti Otthonából érkezett felnőtt-gyerek vegyes csoport, a Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Intézmény és a Jószolgálati Otthon csoportja, továbbá nem utolsósorban a „Harmónia” Integrált Szociális Intézmény csoportja is meglátogatta a hajót, így öt nap alatt 5503 fő fordult meg a Lajtán.

A múzeumhajó május 7-9. között Pakson várja az érdeklődőket.

03.jpg

Fotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat