honvedelem.hu
Nemzetek parádéja Norfolkban

A napokban immár 65. alkalommal rendezték meg Norfolkban a Szövetséges Transzformációs Parancsnokság (Allied Command Transformation - ACT) látványos zászlófelvonását.

Hagyományosan ezzel a mozzanattal, illetve a NATO-nemzetek katonazenekarainak és táncegyütteseinek felvonulásával kezdődik a virginai International Tattoo - azaz magyarul: katonazenekari fesztivál - és NATO-fesztivál.

01.jpg

Az idei rendezvény díszvendége az a kilenc veterán volt, akiket korábbi háborús hőstetteikért a legmagasabb nemzeti elismeréssel a „Medal of Honor” érdemrenddel tüntettek ki.

02.jpg

A következő napokban rendezték meg a nemzetek parádéját, valamint bemutatták a NATO nemzetközi falut is. A parádé egyik legnépszerűbb autója a magyar felvonulási kocsi volt, amin idén a Parlamentet mutatták be.

03.jpg

„A NATO vezetése és jómagam nevében is rendkívüli tisztelettel és megbecsüléssel üdvözlöm az Amerikai Egyesült Államokban szolgáló NATO-nemzetek valamennyi tagját, hogy közösen és együtt ünnepelhetjük a NATO és Norfolk városa között régóta fennálló, remek és példamutató kapcsolatot” - mondta a rendezvényen Denis Mercier vezérezredes, az ACT parancsnoka. Hozzátette: „Itt, Norfolkban, mi NATO katonák otthon érezzük magunkat, és örülünk annak, hogy megoszthatjuk önökkel a huszonkilenc NATO-tagország és hat partnerország nemzeti kultúráját, történelmét, katonai tradícióit.”

04.jpg

Fotó: MH NÖKmagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat