honvedelem.hu
Jótékonysági futás a Camp Butmirban

Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület Gyulán május 5-én rendezte meg a Fuss a sérült gyermekekért jótékonysági futóversenyt. Az alapítvány több katona gyermekének segített már, ezért az MH EUFOR Kontingens 22. váltása is csatlakozott a rendezvényhez, és Szarajevóban, a Camp Butmir tábor területén szimpátia-futóversenyt szervezett. A 7, 14 és 21 kilométeres távokat sport- és gyakorlóöltözetben lehetett teljesíteni.

7.jpgA nemzetközivé bővülő versenyen az esős időjárás ellenére kilencvenegyen vettek részt. A magyarok mellett brit, ír, lengyel, szlovák és török katonák adták le jelentkezésüket, adományaikkal támogatták a nemes célt, és teljesítették a különböző versenytávokat.

A versenytávot teljesítette Horváth Gábor dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke, valamint Könczöl Ferenc ezredes, a szarajevói NATO-parancsnokság törzsfőnöke is.
1.jpgA félmaratoni távot tizenhárman teljesítették, közülük kilencen először próbálkoztak sikeresen a 21 kilométer leküzdésével. A legnagyobb kihívást jelentő távot Lévai Dávid László főtörzsőrmester futotta le a leggyorsabban, ideje 1 óra 36 perc 25 másodperc volt.

A verseny célja az adománygyűjtés volt: ennek eredményeképpen több mint negyedmillió forint gyűlt össze, melyet a szervezők az alapítvány részére átutaltak.
5.jpgFotó: Tóvári Róbert századosKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Jótékonysági futás a Camp Butmirban
Jótékonysági futás a Camp Butmirban / 1 Jótékonysági futás a Camp Butmirban / 2 Jótékonysági futás a Camp Butmirban / 3 Jótékonysági futás a Camp Butmirban / 4
Jótékonysági futás a Camp Butmirban / 5 Jótékonysági futás a Camp Butmirban / 6 Jótékonysági futás a Camp Butmirban / 7 Jótékonysági futás a Camp Butmirban / 8
Jótékonysági futás a Camp Butmirban / 9
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat