honvedelem.hu
Katonadiplomáciai látogatás a határnál

Szakmai látogatást tett a Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) kelebiai határvédelmi bázisán és a környező határszakaszon az idei katonadiplomáciai váltásra felkészítő programon résztvevő állomány május 10-én.

k1.jpgA látogatócsoportot Gavlik Péter ezredes, az MH AIAK parancsnoka fogadta, akik a parancsnoki előadások keretében szakmai tájékoztatást kaptak a határvédelmi feladatokról. A tájékoztató után a delegáció tagjai megtekintették a kelebiai határvédelmi bázist, majd a határszakaszra is ellátogattak.
k2.jpgGavlik ezredes előadásában hangsúlyozta: a Magyar Honvédség a kezdetektől fogva nagy erőkkel vesz részt a migrációs válsághelyzet kezelésében. „Az elmúlt több mint két és fél év során több ezer katona teljesített szolgálatot a határ mentén együttműködve a rendőri erőkkel, és támogatva annak tevékenységét” - mondta az ezredes.
k3.jpgA látogatás során Gráczer Balázs százados, a Kelebián állomásozó század parancsnoka elmondta: a feladat nagy terhet ró a katonákra, a tizenkét órás szolgálatot követően szükség van a minőségi pihenésre. A határvédelmi bázisokon így az irodák és az egészségügyi ellátó helyiség mellett kondicionáló és szabadidős terem is található, továbbá a családdal való kapcsolattartás elősegítése érdekében wifis internet áll a katonák rendelkezésére.
k4.jpgFotó: a szerző felvételeiAktuális videók
2019. február 16. 08:16
„Barátság a sporton keresztül”
2019. február 15. 19:19
Irány Bosznia-Hercegovina!
2019. február 15. 14:30
Lőgyakorlaton a tatai géppuskások
2019. február 15. 07:15
Megmérettetésen a vegyivédelmi katonák
2019. február 14. 07:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat