honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Megemlékezés a Hadikikötőben

A Hősök Napja alkalmából koszorúzták meg a hadihajózás közben hősi halált halt katonák tiszteletére emelt emlékművet Budapesten, az MH Hadikikötőben május 14-én, hétfőn.

h1.jpgA magyar haditengerészek és hősi halált halt tengerészek emlékére rendezett megemlékezésen Szilágyi Zsolt alezredes, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnoka mondott beszédet. „A mai napon azért jöttünk ide, a Magyar Honvédség újpesti Hadikikötőjébe, hogy megemlékezzünk azokról a hadihajós katonákról, akik a legdrágábbat, az életüket áldozták a hazájukért” – hangsúlyozta a parancsnok.

h2.jpgAz alezredes beszédében méltatta a hagyományőrzőket is. Mint mondta: a hagyományőrzők áldozatos munkájukkal tartják fent a hadihajózás emlékeit és szoros kapcsolatot jelentenek a tényleges hadihajós szolgálatot ellátó katonák és a társadalom között.

h3.jpgA megemlékező beszédet követően Kótai Róbert százados, római katolikus tábori lelkész mondott néhány gondolatot. A rendezvényen név szerint megemlékeztek az elhunyt hősökről, majd megkoszorúzták az emlékművet.

Az ünnepség a Magyar takarodóval zárult.

h4.jpgFotó: a szerző felvételeiAktuális videók
2018. augusztus 18. 15:50
A széllel harcoltak - videó
2018. augusztus 18. 11:47
Magyarországot minden körülmények között meg kell védeni
2018. augusztus 17. 17:49
Katonák és művészek
2018. augusztus 17. 07:15
Virrasztás és ima a Szent Korona előtt
2018. augusztus 16. 10:43
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat