honvedelem.hu
A bakancslista 112. pontja...

Szülők, testvérek, családtagok, barátok és hivatásos katonák alkották az „In memoriam Kovács Dani” elnevezésű csapatot, amely sikeresen teljesítette a 12. UltraBalaton 221 kilométeres távját.

01.jpg127 pontból állt a fiatal sportoló, Kovács Dániel bakancslistája. Ebből 111-et már sikeresen teljesített, amikor - 2017 szeptemberében - a Mont Blancról lefelé jövet, a Couloir du Goûter szakaszon tragikus balesetet szenvedett és életét vesztette.

02.jpg

A bakancslista következő pontja az UltraBalaton teljesítése lett volna, ezért Dani szülei - édesapja, Kovács Ferenc alezredes hosszú éveken keresztül Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon dolgozott, jelenleg pedig az olaszországi Solbiate Olonában, a NATO Gyorsreagálású Hadtest – Olaszország (NATO Rapid Deployable Corps Italy - NRDC-ITA) elnevezésű szervezetnél szolgál kiemelt művelet elemző főtisztként -, testvérei, a családtagok, a barátok és néhány hivatásos katona úgy gondolta, hogy megvalósítják a fiatal sportember álmát. „In memoriam Kovács Dani” néven összeálltak egy futócsapattá, és sikeresen teljesítették az idei UltraBalaton 221 kilométeres távját. A csapat létrehozását a Honvéd Szondi Sportegyesület elnöksége is támogatta.

03.jpg

Sőt, a szervezőknek köszönhetően a verseny Keszthely és Fenékpuszta közötti 26. szakasza hivatalosan is a „Kovács Dániel emlékszakasz” nevet viselte.

04.jpg

Fotók: a verseny hivatalos oldala és Kovácsné Bertók Zsuzsannamagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat