honvedelem.hu
Katonai oktatás a dorogi diákoknak

Rendhagyó tanórákon vehettek részt a dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Informatikai és Egészségügyi Szakgimnázium tanulói május közepén - a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár katonáinak köszönhetően.

A dorogi az egyik olyan Komárom-Esztergom megyei iskola, ahol katonai alapismeretek tantárgyat oktatnak, valamint ebből a tantárgyból a diákok érettségi vizsgát is tehetnek. Ebben az évben a végzősök közül többen is jelezték: szeretnének a tárgyból érettségizni. A tatai katonák ezért látogattak el az oktatási intézménybe.

cikk_01.jpgAz első két tanórában az alakulat testnevelő tisztje, Balog Nándor hadnagy közelharcoktatást tartott a diákoknak, majd a délelőtt hátralévő részében Róth Balázs százados vezetett le számukra egy alaki foglalkozást. 

cikk_02.jpgA katonai oktatás szervezésében az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) 9. számú Érdekvédelmi Irodája is segítséget nyújtott. A katonai foglalkozásokat követően Szűcs Imre ezredes, az MH KIKNYP parancsnoka aláírt egy együttműködési megállapodást az iskolával, mellyel segíteni kívánják a honvédelmi nevelést, valamint a honvédelemügye iránt elkötelezett diákok pályára irányítását.

cikk_03.jpgFotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Rendhagyó tanórákat tartottak a tatai katonák
Rendhagyó tanórákat tartottak a tatai katonák / 01.jpg Rendhagyó tanórákat tartottak a tatai katonák / 02.jpg Rendhagyó tanórákat tartottak a tatai katonák / 03.jpg Rendhagyó tanórákat tartottak a tatai katonák / 04.jpg
Rendhagyó tanórákat tartottak a tatai katonák / 05.jpg Rendhagyó tanórákat tartottak a tatai katonák / 06.jpg Rendhagyó tanórákat tartottak a tatai katonák / 07.jpg Rendhagyó tanórákat tartottak a tatai katonák / 08.jpg
Rendhagyó tanórákat tartottak a tatai katonák / 09.jpg Rendhagyó tanórákat tartottak a tatai katonák / 10.jpg
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat