honvedelem.hu
Katonák az Állami Karrierexpón

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón május 16-án, szerdán, Budapesten. A rendezvényen az állami szféra vállalatainál nyitva álló lehetőségekről tájékozódhattak az álláskeresők.

dsc_0263.jpgA Magyar Vasúttörténeti Park adott otthon az első alkalommal megrendezett állami vállalatok állásbörzéjének, amit a Stratégiai és Közszolgálati Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ) és a MÁV Zrt. szervezett, Budapest Főváros Kormányhivatala támogatásával.

Az Állami Karrierexpó célja az volt, hogy hangsúlyozza az álláskeresők számára az állami vállalatok által nyújtott előnyöket. Ilyen például a munkahely biztonsága, a kiszámítható előrejutási lehetőségek és a továbbtanulás támogatása. A Magyar Honvédség mellett 25 szervezet vett részt a rendezvényen, ahol a felsőfokú végzettséggel és a szakképzettséggel rendelkezőknek egyaránt kínáltak álláslehetőséget.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott: manapság a legnagyobb problémát a munkaerő megtartása és a munkaerő megszerzése jelenti. A kiállítással szeretnék megmutatni, hogy az állami szektorban is vannak érdekes lehetőségek, hiszen a kiállító vállalatok őrzik hagyományaikat és értékeiket, kiemelt feladataik vannak és folyamatosan megújulnak.  Ezt követően dr. György István, Budapest főváros kormánymegbízottja és Pelcz Gábor vezérigazgató, a STRATOSZ elnöke köszöntötte a résztvevőket.

dsc_0040.jpgA katonai toborzók standjuknál tájékoztatták a Magyar Honvédség szolgálati lehetőségeiről az érdeklődőket, akik megismerhették a katonai életpályamodellt, valamint betekintést nyerhettek a honvédség mindennapjainak tevékenységeibe is. Felpróbálhatták a katonák felszereléseit, kézbe vehették a hatástalanított fegyvereket, kipróbálhatták a lézerpuskát és a repülőgépszimulátort, amely hatalmas sikert aratott.

A pódiumbeszélgetésen Vanyur Tibor ezredes, a HVK Személyzeti Csoportfőnökség Katonai Igazgatási és Toborzó Osztály osztályvezetője a Magyar Honvédség szervezetéről és a bekerülési feltételekről beszélt. „A Magyar Honvédség egy speciális szervezet, ami komplex lehetőséget biztosít a jelentkezőknek, magába foglalva a fejlődés és a továbbtanulás, valamint az előrelépés esélyét is” - mondta Vanyur ezredes, hangsúlyozva: a hölgyek előtt is nyitottak a kapuk, hiszen nem attól függ a honvédségi beosztásban dolgozók megítélése, hogy valaki nő vagy férfi, hanem a teljesítménytől. A hazaszereteten, valamint a szellemi és a fizikai felkészültségen van a hangsúly.

dsc_0245.jpgA kerekasztal-beszélgetésen Gyurik Alexandra hadnagy, az MH Katonai Igazgatási és Nyilvántartó Parancsnokság budapesti központjának toborzótisztje a hivatásos katonai szolgálat és az önkéntes műveleti tartalékos rendszer közötti különbségekről beszélt, majd személyes történetén keresztül hívta fel a figyelmet az elhivatottság és a szakmaszeretet fontosságára.

„Eddig rendőrként szolgáltam, most a Magyar Honvédség állományában szeretném szolgálni a hazámat. A toborzóponton tájékoztattak a lehetőségeimről és a missziós szolgálat szépségéről. Szerintem minden fiatalnak - aki érez magában egy kis elhivatottságot - meg kell tapasztalnia a katonai pálya nyújtotta lehetőségeket”- árulta el érdeklődésünkre Gál Zoltán, a rendezvény egyik résztvevője.

dsc_0324.jpgFotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón
A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 1 A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 2 A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 3 A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 4
A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 5 A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 6 A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 7 A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 8
A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 9 A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 10 A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 11 A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 12
A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 13 A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 14 A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 15 A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 16
A Magyar Honvédség is képviseltette magát az Állami Karrierexpón / 17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat