honvedelem.hu
Véget ért a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklat

A X. Szent Piusz Földalatti Bazilikában május 20-án, vasárnap délelőtt megtartott szentmisével véget ért a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklat a katolikus hívők egyik legismertebb kegyhelyén, a délnyugat-franciaországi Lourdes-ban.

Május 18-20. között tartották a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklatot a franciaországi Lourdes-ban. Az idei rendezvényen több mint 41 országból közel 14 ezer katona és nagyszámú civil vesz részt. Magyarországról mintegy 170 zarándok – többségében katonák – érkezett számos alakulattól.

cikk_01.jpg

A magyar zarándokok több szentmisén vettek részt, végigjárták a keresztutat, és ott voltak a rendezvény leglátványosabb programján, a szombat esti gyertyás Mária-körmeneten is. A zarándokokat ezúttal a hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekar kísérte el Lourdes-ba.

cikk_02.jpg

A 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklaton részt vett Huszár János altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes, valamint Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke is.

cikk_03.jpg

A háromnapos rendezvény vasárnap délelőtt a X. Szent Piusz Földalatti Bazilikában – a részt vevő országok tábori püspökei, köztük Bíró László katolikus tábori püspök jelenlétben -, a francia hadsereg tábori püspöke által celebrált ünnepi szentmisével ért véget.

cikk_04.jpg

Az idei Nemzetközi Katonai Zarándoklat nemcsak amiatt volt különleges, mert hatvanadik alkalommal rendezték meg, hanem azért is, mert éppen egybeesett a kereszténység harmadik legnagyobb ünnepével, a pünkösddel.

Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Véget ért a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklat
Véget ért a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklat / 01.jpg Véget ért a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklat / 02.jpg Véget ért a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklat / 03.jpg Véget ért a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklat / 04.jpg
Véget ért a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklat / 05.jpg Véget ért a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklat / 06.jpg Véget ért a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklat / 07.jpg Véget ért a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklat / 08.jpg
Véget ért a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklat / 09.jpg Véget ért a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklat / 10.jpg Véget ért a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklat / 11.jpg Véget ért a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklat / 12.jpg
Véget ért a 60. Nemzetközi Katonai Zarándoklat / 13.jpg
Aktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat