honvedelem.hu
Szakszervezeti látogatás a határon

A Honvédszakszervezet elnöke és ügyvivője látogatta meg a déli határszakaszon szolgáló katonákat.

Zentai László ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) jelenlegi parancsnoka tájékoztatta a szakszervezet képviselőit a katonák elhelyezésének és ellátásának helyzetéről. A látogatók a bácsalmási határvédelmi bázison megtekintették a határ menti feladatok ellátásában részt vevők elhelyezési körülményeit, és megismerték az éppen pihenőidejüket töltők kikapcsolódási lehetőségeit.

01.jpg

Ezt követően a látogatást Baján folytatták, ahol az MH AIAK második század parancsnoka fogadta a küldöttséget és bemutatta az ottani elhelyezési és ellátási körülményeket. Itt alkalmuk nyílt találkozni határvédelmi feladatok ellátását teljesítő önkéntes műveleti tartalékos katonákkal is.

02.jpg

Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke jól ismeri a katonák speciális feladatellátásához szükséges igényeket. Nem most járt először határvédelmi bázison. Kollégáival rendszeresen látogatják az állományt, hiszen az érdekképviselet elengedhetetlen részének tartja, hogy első kézből tájékozódjon azokról a feltételekről, amelyek közt a katonáknak a szolgálatukat nap mint nap el kell látniuk.

03.jpg

Fotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat