honvedelem.hu
Tripla öröm

Méltán lehet büszke a Magyar Honvédség azokra az ejtőernyősökre, akik három kategóriában is aranyérmet nyertek Szlovéniában.

e1.jpgA Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatott Keret csapata az Ejtőernyős Célbaugró Világkupa sorozat második állomásán is kitűnően vette az akadályokat.

A katonák 2018. június 22. és június 24. között a szlovéniai Lescében bizonyították, hogy a magyar katonák a sportágban a világ legjobbjai között vannak.

e2.jpgMíg két hete Rijekában a dobogó második fokára állhatott fel a csapat, addig Szlovéniában három kategóriában is az első helyet szerezték meg. Nem csak a csapatversenyben állhatott Bánszki Tamás százados, Hirschler Gábor zászlós, Varga Tamás zászlós, Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós és Gál Szabolcs törzsőrmester a dobogó első fokára.

Varga Tamás zászlós az egyéni versenyben - az abszolút kategóriában nyújtott remek teljesítményt-, míg Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós a mester kategóriában (50 év feletti korcsoport) győzte le valamennyi ellenfelét. Így a csapattagok Szlovéniából három aranyéremmel térhettek haza. Az eddigi eredmények alapján a csapat és Varga Tamás zászlós egyaránt vezeti a ranglistát.

e3.jpgA versenysorozat hat állomásból áll, a következő megmérettetés július közepén lesz, a németországi Peitingben.

A célbaugró versenysorozat jó felkészülési lehetőséget biztosít a csapatnak az augusztusban Szolnokon megrendezésre kerülő 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságra.

A sikeres szerepléshez ezúton is gratulálunk!
e4.jpg

 Aktuális videók
2019. augusztus 20. 20:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat