honvedelem.hu
Szent László királyra emlékeztek Székesfehérváron

Koszorúzási ünnepséget szervezett június 27-én, Székesfehérváron az MH Összhaderőnemi Parancsnokság a lövészkatonák védőszentje, Szent László napja alkalmából a lovagkirály Prohászka ligetben lévő szobránál.

2018.06.27.szt.laszlo_koszoruzas_img_0780a_1.jpgA Magyar Honvédség, a történelmi egyházak, Székesfehérvár Megyei Jogú Város, a helyőrségben szolgáló rendvédelmi szervek, valamint a honvédelem ügyét támogató civil szervezetek képviselői közösen emlékeztek a lovagkirályra. A rendezvényen részt vett Tanka Csaba, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, Dancs Norbert, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője, valamint Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye megyéspüspöke.

2018.06.27.szt.laszlo_koszoruzas_img_6163a_1.jpgA megemlékezésen Schmidt Zoltán dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott törzsfőnöke ünnepi beszédében kiemelte: a fegyvernem egyidős magával a Magyar Honvédséggel és tagjai a mai napig a haderő gerincét alkotják. Hangsúlyozta: a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként jelentős szerepet kap a lövész fegyvernem és az ahhoz kapcsolódó képességek fejlesztése. „A honvédelemnek ma is nemzeti ügynek kell lennie, mint 170 évvel ezelőtt, 1848-ban, a Magyar Honvédség megalakulásakor”- mondta az MH ÖHP megbízott törzsfőnöke.

2018.06.27.szt.laszlo_koszoruzas_img_6197a_1.jpgAz egyház képviseletében Spányi Antal püspök ünnepi beszédében Szent László életét állította példának az utókor elé, kiemelve a lövészkatonák védőszentjének hithez és hazájához fűződő kapcsolatát.

A beszédeket követően a jelenlévők elhelyezték az emlékezés virágait a Szent László szobor talapzatánál.

2018.06.27.szt.laszlo_koszoruzas_img_0826a_1.jpgFotó: Révész CsabaAktuális videók
2019. július 13. 15:54
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat