honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Nagyköveti búcsú Szarajevóban

Rendkívüli állománygyűlésen búcsúzott el a műveleti területen szolgálatot teljesítő magyar katonáktól június 28-án Négyesi József, Magyarország bosznia-hercegovinai nagykövete.

e1.jpgHorváth Gábor dandártábornok, az EUFOR Althea művelet törzsfőnöke köszöntőjében elmondta: megszokott dolog a katonáknál, amikor a szolgálat érdekében beosztást, helyőrséget váltanak, és ez a diplomatáknál sincs másképp. Négyesi József 2014-től töltötte be ezt a megtisztelő pozíciót, amelyet konzuli és követségi titkári munkakör előzött meg.

A nagykövet munkája során minden erejével népszerűsítette a Magyar Honvédség boszniai szerepvállalását, folyamatosan tudatosította a diplomáciai testület tagjaiban a tényt, hogy Magyarország elkötelezett a balkáni békefolyamatban. A nagykövetség mindig segített a magyar katonáknak, cserébe a katonák is igyekeztek értékes társai, segítői lenni a diplomatáknak.

e2.jpgNégyesi József beszédében kiemelte: öröm volt nagykövetként szembesülni azzal, hogy Magyarország a kezdetektől fogva részt vesz az EUFOR-misszióban, és soha, semmilyen részről sem érkezett negatív visszhang a honvédség szerepvállalásával kapcsolatosan. A leköszönő nagykövet zárásként azt kívánta az állomány számára, hogy tisztességgel, erőben, egészségben teljesítse a missziót, majd hazatérve találja meg újra a helyét, szerepét családjában és a saját alakulatánál.

e3.jpgFotó: Tóvári Róbert százados

 

 magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat