honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Egy hét a katonák között

A Bláthy Ottó Gimnázium tanulói részére tartottak katonai ismereteket bővítő tábort Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál, június utolsó hetében. Az egyhetes tábor során a fiatalok honvédelemmel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretanyagokat sajátíthattak el.

t1.jpgA 16-18 éves diákok a hét minden napján tanulhattak valami újat a honvédséggel kapcsolatban. E korosztály tagjai többségében a „technika bűvöletében” élik napjaikat, nehéz őket kizökkenteni az internetes világból, nem egyszerű olyan programokat szervezni számukra, amellyel rá lehet venni őket, hogy önként rakják le telefonjaikat. A tatai dandár katonáinak most mégis sikerült...

t2.jpgA katonai ismeretanyag informatív és gyakran humort sem mellőző előadásmódjának köszönhetően a fiatalok aktívan vettek részt a foglalkozásokon.

t3.jpgA tananyagban szerepelt munka-, tűz- és környezetvédelmi oktatás, katonai testnevelés, lőelmélet és fegyverzettechnikai oktatás, kispuskalövészet, katonai tereptan, ön- és kölcsönös segítségnyújtás, valamint alaki kiképzés is.

t4.jpgFotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat