honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Olaszország nagykövetét fogadta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter

Udvariassági és egyben bemutatkozó látogatásra érkezett Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez július 9-én, hétfőn, Budapesten.

o1.jpgDr. Benkő Tibor tárcavezető a találkozón elmondta, hogy a két ország között fennálló kiváló katonai együttműködésből kiindulva Magyarország továbbra is nyitott kapcsolataink továbbfejlesztésére.

Kitűnőnek nevezte a kapcsolatot a magyar és az olasz katonák között is, hiszen több nemzetközi misszióban is közösen végzik feladataikat, mint például Irakban, Afganisztánban vagy a Nyugat-Balkánon.

o2.jpgA honvédelmi miniszter üdvözölte az új olasz kormány erőfeszítéseit a tömeges, illegális migráció megfékezése érdekében. Dr. Benkő Tibor hangsúlyozta, hogy hazánk a déli irányból érkező fenyegetéseket komplexebbeknek és várhatóan hosszabb távon fennmaradónak tekinti, mint a keletieket, így fontos, hogy ezekre hatékony és hosszú távú megoldást szavatoló intézkedések szülessenek.

o3.jpgA találkozón a felek az aktuális biztonsági kihívások mellett érintették még a két ország közötti védelmi ipari együttműködések lehetőségeit is.

o4.jpgFotó: Szabó Lajos zászlósmagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat