honvedelem.hu
Csapatzászló átadás-átvétel az MH Anyagellátó Raktárbázison

Egy év távollét után ismét Kolonics Attila ezredes az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) parancsnoka. Az ünnepélyes parancsnoki átadás-átvételt július 9-én, hétfőn tartották a bázis Újszász utcai telephelyén.

tot_4079.jpgDolányi Sándor alezredes, eddigi megbízott parancsnok, korábbi parancsnokhelyettes ünnepélyes keretek között adta vissza a parancsnoki feladatokat Kolonics Attila ezredesnek az alakulat parancsnoki épületében. Az ezredest 2017. augusztus 28-a és 2018. július 6-a között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési szakára vezényelték.

Dolányi Sándor alezredes beszédében gratulált Kolonics Attila ezredesnek ahhoz, hogy sikeresen befejezte tanulmányait. Elmondta: ezalatt a tíz hónap alatt a rábízott állomány sem tétlenkedett, és ismertette, milyen feladatokban vettek részt a katonák. „Ősztől tavaszig szinte minden hétvégén tartottunk ruházati, fegyverzeti, elektronikai vagy vegyivédelmi bemutatókat általános és középiskolákban, illetve különböző falunapokon” – hangsúlyozta az alezredes.

tot_4111.jpgKolonics Attila ezredes megköszönte Dolányi Sándor alezredesnek az elmúlt időszakot. Beszédében néhány gondolatban szólt a következő félév feladatairól is. „Nem fogunk unatkozni a második félévben sem” – utalt ezzel az ezredes a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programra. Mint mondta: százával érkeznek a beszerzési megbízások. „Az ütőképes haderő megteremtésében a raktárbázisoknak éppoly fontos szerepük van, mint bármely másik katonai szervezetnek, ezért kérem, hogy feladatainkat akarattal, rugalmasan és biztonsággal hajtsuk végre” – zárta gondolatait az alakulat parancsnoka.

Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ (MH LK) parancsnoka beszédében rámutatott: az elkövetkezendő időszak kihívásokkal teli lesz mind a Magyar Honvédség, mind pedig az MH ARB és az MH LK életében is. „Az elmúlt egy évben az ARB központi raktárai még soha nem hajtottak végre annyi feladatot, mint tavaly” – hangsúlyozta a dandártábornok.

tot_4156.jpgVégezetül a parancsnok elismeréseket adott át mindazoknak, akik a múlt heti honvédelmi tábor lebonyolításában segédkeztek.

Fotó: Tóth LászlóKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Csapatzászló átadás-átvétel az MH Anyagellátó Raktárbázison
Csapatzászló átadás-átvétel az MH Anyagellátó Raktárbázison / 01 Csapatzászló átadás-átvétel az MH Anyagellátó Raktárbázison / 02 Csapatzászló átadás-átvétel az MH Anyagellátó Raktárbázison / 03 Csapatzászló átadás-átvétel az MH Anyagellátó Raktárbázison / 04
Csapatzászló átadás-átvétel az MH Anyagellátó Raktárbázison / 05 Csapatzászló átadás-átvétel az MH Anyagellátó Raktárbázison / 06 Csapatzászló átadás-átvétel az MH Anyagellátó Raktárbázison / 07 Csapatzászló átadás-átvétel az MH Anyagellátó Raktárbázison / 08
Csapatzászló átadás-átvétel az MH Anyagellátó Raktárbázison / 09 Csapatzászló átadás-átvétel az MH Anyagellátó Raktárbázison / 10 Csapatzászló átadás-átvétel az MH Anyagellátó Raktárbázison / 11 Csapatzászló átadás-átvétel az MH Anyagellátó Raktárbázison / 12
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat