honvedelem.hu
Tartalékos alapkiképzés Püspökszilágyon

Megkezdődött a katonai végzettséggel nem rendelkező önkéntes műveleti tartalékos katonák alapkiképzése Püspökszilágyon július 10-én, kedden.

img_7327.jpgMudra József ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár dandárparancsnok-helyettese köszöntötte az alakulat püspökszilágyi Kiképző Bázis és Lőterén a több mint hatvan, zömében húszas éveiben járó bevonulót, akik még nem rendelkeznek katonai előképzettséggel. Mudra ezredes elismerését és köszönetét fejezte ki azért, hogy ilyen fiatalon is érdeklődnek a honvédelem ügye és a haza védelme iránt.

img_7340.jpgAz önkéntesek az elkövetkező hetekben részt vesznek – egyebek mellett – alaki foglalkozásokon, általános harcászati és lőkiképzésen, kapnak egészségügyi és műszaki kiképzést, valamint munka-, tűz-, baleset- és környezetvédelmi, jogi, hadjogi, és nemzetbiztonsági ismereteket is szereznek. A kiképzést gyakorlati és elméleti vizsga zárja.

img_7336.jpgA kiképzés megkezdése előtt - egy hét időtartamban - felkészítő foglalkozást tartottak a kiképző katonák részére. A felkészítés alapvető célja az volt, hogy a kiképzők elsajátítsák az adott foglalkozások eredményes megtartásához szükséges ismereteket, valamint felfrissítse az általános katonai tudásukat. A program alatt minden olyan általános katonai tárgykört feldolgoztak, amelyeket át kell majd adniuk az önkénteseknek a kiképzés során, fő hangsúlyt fektetve az alaki, a harcászati és lőkiképzésre.

20180705_101228.jpgAz idei kiképzés újdonsága, hogy először hívtak be olyan önkéntes műveleti tartalékos katonákat, akik az elmúlt években vettek részt az alapkiképzésen, ezáltal hatékonyan tudják támogatni a szakaszparancsnokok munkáját a részfeladatok megvalósításában, illetve segítenek beilleszkedni az újonnan bevonuló tartalékosoknak.

img_7302.jpgFotó: a szerző felvételeiAktuális videók
2019. február 16. 08:16
„Barátság a sporton keresztül”
2019. február 15. 19:19
Irány Bosznia-Hercegovina!
2019. február 15. 14:30
Lőgyakorlaton a tatai géppuskások
2019. február 15. 07:15
Megmérettetésen a vegyivédelmi katonák
2019. február 14. 07:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat