honvedelem.hu
Különleges erők katonai tábora - másodszor

Ezen a nyáron a táborfalvai kiképzőbázis ad helyet a második különleges erők katonai (KEK) tábornak.

k1.jpgTöbb mint negyven lelkes fiatal kezdte meg az embert próbáló kihívásokkal teli KEK tábort, amit az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár tapasztalt kiképzői irányítanak.

k2.jpgA résztvevőket megérkezésük után két csapatra osztották. Mivel közülük húszan már részt vettek a tavalyi táborban is, így ők otthonosabban mozognak a terepen. A másik csoportnak a mostani az első tábora, de a szervezők bíznak abban, hogy jövőre már ők is visszatérő „vendégek” lesznek.

k3.jpgA tábor első programpontjaként a különleges műveleti katonák ismertették a rendszabályokat, valamint munka-, tűz - és balesetvédelmi oktatást tartottak. Ebéd után mindenki átvette a szükséges felszerelését, majd a rövid, de alapos egészségügyi ellenőrzés után fizikai állapotfelmérésre került sor. A fiatalok kissé elfáradtak a nap végére, hiszen volt, aki több száz kilométerről érkezett.

k4.jpgA szolnoki alakulat idén - július 9-20. között - immár másodjára rendezi meg a különleges erők katonai tábort, amelyre a tavalyi évhez hasonlóan idén is a 18-45 éves korosztályból várták a jelentkezőket a harci tapasztalatokkal rendelkező különleges műveleti katonák.

k5.jpgFotó: MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű DandárAktuális videók
2019. február 16. 08:16
„Barátság a sporton keresztül”
2019. február 15. 19:19
Irány Bosznia-Hercegovina!
2019. február 15. 14:30
Lőgyakorlaton a tatai géppuskások
2019. február 15. 07:15
Megmérettetésen a vegyivédelmi katonák
2019. február 14. 07:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat