honvedelem.hu
„A Zrínyi 2026 középpontjában a katona áll”

Ünnepélyesen átadták az MH Altiszti Akadémia felújított helyőrségi szállóját Szentendrén július 11-én, szerdán. Az eseményen részt vett dr. Kádár Pál, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára is.

tun_1540.jpg1974-ben épült Szentendrén az a helyőrségi szállóként funkcionáló épület, amely teljes felújításon esett át a közelmúltban. A rekonstrukció során megújult a teljes elektromos, víz- és szennyvízhálózat, a fűtési rendszer, kicserélték az összes nyílászárót, valamint új szigetelést kapott a tető és a homlokzat is.

A jelenleg százhuszonöt fő elszállásolására alkalmas felújított épület ünnepélyes átadásán - amelyen jelen volt dr. Böröndi Gábor vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettese is - dr. Kádár Pál mondott beszédet. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára kiemelte: a Magyar Honvédség a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program révén történelmi lehetőséget kapott, hiszen mind a költségvetés, mind a politikai szándék, mind a stratégia rendelkezésre áll annak végrehajtásához. „Ennek a programnak a középpontjában a katona áll, maga az ember, mint legfontosabb eleme a honvédelmi rendszernek” – hangsúlyozta dr. Kádár Pál, hozzátéve, hogy a tárca további célja a Magyar Honvédség folyamatos, ütemezett fejlesztésén belül az elhelyezési körülmények, a katonák egyéni felszerelésének, ruházatának és fegyverzetének modernizálása is. „Önök életüket készek áldozni ezért az országért, megérdemlik, hogy méltó körülmények között tudjanak felkészülni szolgálati feladataikra” – zárta beszédét a tárca közigazgatási államtitkára.

tun_1616.jpgBozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka beszédében rámutatott: a felújított épületnek óriási jelentősége van, hiszen az állomány jelentős része ingázik, így azonban már lesz olyan hely, ahol az egész napos szolgálat után, 21. századi körülmények között tudnak pihenni.

A 600 millió forintból 138 nap alatt felújított szálló bejáratánál a nemzetiszínű szalagot dr. Kádár Pál közigazgatási államtitkár és Bozó Tibor dandártábornok vágták át.

tun_1675.jpgFotó: Rácz TündeKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Felújították Szentendrén a helyőrségi szállót
Kapcsolódó galéria
Az MH Altiszti Akadémia felújított helyőrségi szállójának ünnepélyes átadása
Az MH Altiszti Akadémia felújított helyőrségi szállójának ünnepélyes átadása / 01 Az MH Altiszti Akadémia felújított helyőrségi szállójának ünnepélyes átadása / 02 Az MH Altiszti Akadémia felújított helyőrségi szállójának ünnepélyes átadása / 03 Az MH Altiszti Akadémia felújított helyőrségi szállójának ünnepélyes átadása / 04
Az MH Altiszti Akadémia felújított helyőrségi szállójának ünnepélyes átadása / 05 Az MH Altiszti Akadémia felújított helyőrségi szállójának ünnepélyes átadása / 06 Az MH Altiszti Akadémia felújított helyőrségi szállójának ünnepélyes átadása / 07 Az MH Altiszti Akadémia felújított helyőrségi szállójának ünnepélyes átadása / 08
Az MH Altiszti Akadémia felújított helyőrségi szállójának ünnepélyes átadása / 09
Aktuális videók
2019. február 16. 08:16
„Barátság a sporton keresztül”
2019. február 15. 19:19
Irány Bosznia-Hercegovina!
2019. február 15. 14:30
Lőgyakorlaton a tatai géppuskások
2019. február 15. 07:15
Megmérettetésen a vegyivédelmi katonák
2019. február 14. 07:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat