honvedelem.hu
Futófesztivál Székesfehérváron

Idén már negyedik alkalommal rendezték meg a székesfehérvári félmaratont, amelyet ebben az évben a Cerbona Fehérvár Futófesztivál névre kereszteltek. Mintegy ezer futó vett részt a megmérettetésen július 7-én, szombaton.

img_1531238326504.jpgA versenyközpont helye és az útvonal változatlan volt, vagyis a futók a Bregyó közi Regionális Atlétikai img_1531239733775.jpgKözponttól indulva, a belváros utcáit átszelve egy, kettő vagy három körrel tudták teljesíteni a maguk elé kitűzött célokat. A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetett választani az egyéni hét kilométeres, illetve félmaratoni, továbbá a háromfős félmaratoni váltók közül.

A hagyományoktól eltérően idén először a verseny neve kibővült, és egyfajta alcímként viselte az „MH Összhaderőnemi Parancsnokság utcai futóverseny” elnevezést is. A katonák és honvédségi közalkalmazottak közül a helyőrségből 33-an neveztek.

A programok kora délután kezdődtek a gyerekek rövidebb távú futásával. Az ide látogatókat különféle egészségügyi bemutatók és a katonai toborzópont is várta. A verseny hangulatát emelte, hogy a közös bemelegítést a színpadon és a rajtpisztoly elsütését is Baji Balázs világbajnok bronzérmes és Európai-bajnok ezüstérmes gátfutó vezényelte le.

Az egyéni félmaratoni és a háromfős félmaratoni távokon részt vevő versenyzők este hat után rajtoltak el a forgalom elől elzárt, rendőrök és katonák által biztosított útvonalon. Ezt követte a hét és tizennégy kilométeres távok indítása. A verseny alatt két helyen lehetett frissítést igénybe venni, majd a kitűzött távot lefutva a célba érve mindenki megkapta a várva várt befutóérmet.

Az eredmények összesítését követően került sor az érmek és díjak átadására. A katonákat nemenként, távonként és abszolút kategóriákba sorolva is díjazták, a díjakat Sándor Zsolt dandártábornok, az MH ÖHP szárazföldi haderőnem főnöke adta át. Ezután a többi díjat minden kategóriában Baji Balázstól vehették át a legjobban teljesítők.
f3.jpg

 Aktuális videók
2019. február 16. 08:16
„Barátság a sporton keresztül”
2019. február 15. 19:19
Irány Bosznia-Hercegovina!
2019. február 15. 14:30
Lőgyakorlaton a tatai géppuskások
2019. február 15. 07:15
Megmérettetésen a vegyivédelmi katonák
2019. február 14. 07:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat