honvedelem.hu
Szombaton Balaton-átúszás!

„Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével – a szervező bizottság úgy döntött, hogy a 36. Lidl Balaton-átúszást július 14-én, szombaton megtarthatjuk” - olvasható a rendezvény honlapján.

„Az eseményen 23 Celsius-fokos, a déli oldalon hullámzó vízre kell készülnie az úszóknak. Minden előnevezés érvényes erre az időpontra. Minden – az első vagy a korábbi időpontra megkért, akkor érvényes – orvosi igazolás ebben az időpontban is bemutatható” - írják.

A rendezvényben - az elmúlt évekhez hasonlóan - idén is részt vesz a Magyar Honvédség katonáiból, polgári alkalmazottjaiból és családtagjaikból álló Úszó Erőd. A szervezők kérik az Úszó Erőd tagjait, hogy 9 óra 45 percig fejezzék be a regisztrációs eljárást, illetve - amennyiben nem rendelkeznek előzetes orvosi engedéllyel - az orvosi vizsgálatokat. Ekkor ugyanis a révfülöpi labdarúgó pályán dr. Böröndi Gábor vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese eligazítást tart számukra.

nyitonagy.jpgFotó: archívmagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat