honvedelem.hu
XIX. Euroatlanti Nyári Egyetem

Idén tizenkilencedik alkalommal rendezik meg az Euroatlanti Nyári Egyetemet július 22-27. között. A rendezvénynek ezúttal is az MH Béketámogató Kiképző Központ ad otthont Szolnokon.

A XIX. Euroatlanti Nyári Egyetem Magyarország és európai, euro-atlanti szövetségi rendszerének helyét, szerepét vizsgálja napjaink változó világrendjében. A résztvevők neves kül- és biztonságpolitikai szakértők, elemzők interpretálásában ismerhetik meg, hogyan tolódnak el a globális erőviszonyok, és milyen változásokat okoznak a felemelkedő regionális hatalmak és kihívók a nemzetközi rendszerben – miközben maguk is részt vehetnek a vitában.

A szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban (5000 Szolnok, Széchenyi krt. 24.) rendezendő eseményen a résztvevők előadásokat és panelbeszélgetéseket hallhatnak a július 11-12-i NATO-csúcstalálkozó értékeléséről, az Amerikai Egyesült Államok, a Kínai Népköztársaság, az Oroszországi Föderáció, az Európai Unió stratégiai kényszereiről és lehetőségeiről, valamint olyan aktuális ügyekről, mint a Korea-közi enyhülési folyamat, valamint a közel-keleti és afrikai válságok.

Részletek az eseményről itt találhatók.Kapcsolódó tartalom
Letölthető állományok
pdf A rendezvény programja (153.85 KB)
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat