honvedelem.hu
Kiemelkedő magyarok a KFOR-ban

2018 májusában és júniusában is magyar nyerte el A hónap katonája címet Koszovóban.

k1.jpgVarga József zászlós az LMT (Liaison Monitoring Team) tagjaként teljesít szolgálatot Podujevo járásban. Jelenlegi beosztásában kiemelkedő munkáját elöljárói javaslatára májusban A hónap katonája címmel jutalmazták. A díjat június 25-én a KFOR parancsnoka, Cuoci vezérőrnagy adta át Csombók János dandártábornok, a KFOR parancsnokhelyettese és Randy Powel dandártábornok, a KFOR törzsfőnöke jelenlétében.

k2.jpgVarga zászlós 2002-ben kezdte katonai pályafutását az MH 62. Bercsényi Miklós Gépesített Lövészdandár állományában, mint rajparancsnok. Az évek során szakaszaltiszt, majd szakaszparancsnok lett. 2013-ban egy évet szolgált Szentendrén az MH Altiszti Akadémián, kiképző beosztásban. Később az MH CKLMK kötelékében folytatta katonai karrierjét.

k3.jpgJúniusban a díjat Sándor Roland törzsőrmester nyerte el. Sándor törzsőrmester a KFOR parancsnokhelyettes személyvédelmi csoportjában szolgál. Pályafutását 2009-ben kezdte az MH 88. Könnyű Lövész Zászlóaljban, k4.jpgmint lövészkatona, majd 2011 és 2014 között a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár állományában szolgált rajparancsnokként. Ezt követően egy évig Amerikában, a magyar nagykövetségen dolgozott Washingtonban. Onnan hazatérve az MH Katonai Rendészeti Központban kapott beosztást.

Meg kell említeni még Ónodi Gábor zászlóst, aki március hónapban kiemelkedő munkavégzésével elnyerte a KFOR vezénylőzászlósának, a nápolyi NATO Összhaderőnemi Parancsnokság vezénylőzászlósának és a NATO Stratégiai Parancsnokság vezénylőzászlósának elismerését, emléktárgy formájában.

Munkájukkal nagyban hozzájárultak a KFOR művelet sikeréhez és a magyar katonák jó hírnevének öregbítéséhez.magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat